Penktadienį nuo 9 iki 14 val. kas valandą bus priimamos grupės, kurios galės pamatyti svarbiausius atkurtos Valstybės dokumentus - Nepriklausomybės Atkūrimo Aktą ir vardinio balsavimo korteles, 1992-ųjų Konstituciją, Prezidentų priesaikas, pirmųjų užsienio valstybių ambasadorių skiriamuosius raštus, valstybių vadovų telegramas ir kitus originalius istorinius dokumentus. Taip pat bus eksponuojama 1918 m. vasario 16 d. Nepriklausomybės Akto fotokopija, kurią Liudas Mažylis padovanojo Seimo Pirmininkui Viktorui Pranckiečiui.

Ekskursijos po Seimo archyvą metu dalyviai apžiūrės dokumentų saugyklas, susipažins su saugomų popierinių, vaizdo ir garso dokumentų įvairove, ekspozicija apie Archyvo skyriaus veiklą. „Archyvo mažajame kino teatre“ vyks trumpametražio filmo „Kovo 11“ peržiūra.

Pageidaujantieji taip pat turės galimybę Vitražo galerijoje apžiūrėti Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Genocido aukų muziejaus parengtą parodą „Vilko vaikai: duonos keliu iš Rytų Prūsijos į Lietuvą 1945-1948 m.„

Registracija į ekskursiją po Seimo archyvą - el. paštu rsv@lrs.lt.

Kaip praneša Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyrius, pirmoji ekskursija prasidės 9 val., paskutinė - 14 val. Ekskursijos trukmė - apie 1 val., grupės dydis - iki 10 žmonių.