Taip pat politikas informavo, kad reaguojant į Šiauliuose nustatytą koronaviruso atvejį mokytis nuotoliniu būdu bus rekomenduojama mokiniams, besilankiusiems Italijos mažos rizikos regionuose, tačiau, pasak A. Visocko, masiniai renginiai kol kas ribojami nebus. „Šitas žmogus, kuris dabar yra ligoninėje, nėra „Juventos" mokytojas", - patvirtino A. Visockas. Šiaulių miesto meras taip pat pasidžiaugė virusu užsikrėtusios moters sąmoningumu. „Tai yra visiškai sąmoningas atvejis, kai žmogus pats kreipėsi, pats save izoliavo ir turime tam tikra prasme sėkmės atvejį", - džiaugėsi jis.

Pasak politiko, reaguojant į Šiaulių mieste užfiksuotą koronaviruso atvejį, savivaldybėje rengtame ekstremalių situacijų posėdyje buvo nutarta, kad "vaikams, kurie keliavo mažos rizikos regionuose, bus leista mokytis nuotoliniu būdu". Visgi politikas patvirtino, kad dėl situacijos kol kas masinių renginių atšaukti neketinama.

„Dėl renginių rekomenduojame gyventojams prisiimti asmeninę atsakomybę ir jeigu manote ar jaučiate riziką, tai tiesiog nedalyvaukite renginiuose. O nutraukti visų renginių, kurie jau vyksta ir vyks šiandien ir rytoj, tiesiog neįmanoma... Ir tokio nurodymo iš Vyriausybėje vykstančios komisijos nėra. Yra rekomendacija ir mes tos rekomendacijos laikysimės", - kalbėjo meras.

Taip pat jis patikino, kad viešasis transportas Šiaulių mieste yra pilnai dezinfekuojamas. Visgi, pasak politiko, buvo sutarta, kad „Ekstremalių situacijų komisija gali rinktis bet kokiu momentu nežiūrint darbo diena ar ne darbo diena".

Miesto meras taip pat akcentavo, kad asmenys, kurie įtaria esantys užsikrėtę koronavirusu, jokiu būdu neitų į savo gydymo įstaigą. „Jeigu manote, kad turite šią ligą, jokiu būdu neikite į gydymo įstaigą. Tai yra taisyklė numeris vienas", - atkreipė dėmesį A. Visockas. "Izoliacija yra vienintelis tikras kelias suvaldyti šią ligą", - pridūrė jis.