„Viskas lieka savo vietose. Ne kartą apie tai yra kalbėta ir Konstitucinis Teismas, man atrodo, yra pasisakęs, kad šių laikų pasaulyje išvykimas nereiškia negalėjimo atlikti savo pareigas. Komunikacijos, susisiekimas, elektroninės informacijos priemonės išsprendžia šias problemas. Todėl nereikėtų vertinti tokios situacijos iš kažkokios viduramžiškos tribūnos“, - ELTAI sakė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) dėstytojas, politologas Alvidas Lukošaitis.

Pasak politologo, kol kas tokioje situacijoje, kai yra išvykę valstybės vadovai, ypatingų praktinių problemų nebuvo kilę.

„Gali visko būti. Jei kada nors nutiks kas nors rimto, tada, matyt, bus grįžtama prie šitos problemos“, - sakė A. Lukošaitis.

ELTA primena, kad Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį išvyko į Italijos miestą Milaną, kur dalyvauja Europos Sąjungos aukšto lygio konferencijoje nedarbo problemoms spręsti.

Tuo tarpu Seimo Pirmininkė su darbo vizitu lankosi Italijos sostinėje Romoje, kur spalio 6-8 dienomis dalyvauja Azijos ir Europos parlamentinės partnerystės susitikime.

Premjeras Algirdas Butkevičius su darbo vizitu vieši JAV.