Moteris komentaru pasidalino socialiniame tinkle „Facebook“. Kalba netaisyta.

„Mačiau žmones, rausiančius konteinerius. O čia iššvaistė keletą milijonų lavono paieškai. Ir dar svaidosi žaibais, reiškia užuojautas. Ji pati pasirinko tokį likimą. Jai to reikėjo. Žmogus, kuris saugosi, nevažinėja naujais automobiliais, ir neturi s*kos veido išraiškos. Nepykite. Bet man negaila iš viso, nes nelabai suprantu, kuo ji čia tokia vertinga“, – rašė K. Sulikienė.

Kristina Sulikienė

Kiek anksčiau šią savaitę, dar iki tragiškų žinių apie I. Strazdauskaitės likimą, K. Sulikienė buvo iškėlusi sąmokslo teoriją apie galimas merginos dingimo priežastis. I. Strazdauskaitė, anot K. Sulikienės, buvo STT agentė, kuri susijusi su prekyba žmonėmis ar jų organais. Kalba netaisyta.

„Buvęs STT darbuotojai puse lūpų nuo vakar pradėjo kalbėti, jog visa agentės Ievos „pagrobimo“ istorija susijusi su „kroviniu“. Paskui puolė taisytis, ir aiškino, jog „ar tai paketėlis“, ar pinigų suma. Kadangi agentė „Ieva“ labai intensyviai dirbo prevencijoje dėl žmonių prekybos, vienintelis atsakymas ateina į galvą: ji vežė gyvąją prekę. Gal kokį vaiką, gal kokį puslavonį, turėjo pristatyti dėl organų išėmimo. Organų transplantacijai labai svarbu minutės“, – rašė K. Sulikienė.

Savo feisbuko paskyroje ji neslėpė esanti VDU jaunesnioji mokslo darbuotoja. Ši aplinkybė bei patys pasisakymai sukėlė feisbuko vartotojų pasipiktinimą.

Pramogų pasaulyje žinomas Saugirdas Vaitulionis kėlė klausimą, ką toks asmuo gali duoti studentams ir ką K. Sulikienė iš viso veikia universitete.

Tuo metu apžvalgininkas Andrius Užkalnis buvo negailestingas K. Sulikienei ir taip pat stebėjosi vangiu VDU atstovu elgesiu.

Universitetas atsiribojo nuo K. Sulikienės

Vytauto Didžiojo universiteto feisbuko paskyroje iš pradžių pasirodė pranešimas, kuriuo apgailestaujama dėl K. Sulikienės elgesio ir žadama imtis veiksmų.

„Labai apmaudu, kad Vytauto Didžiojo universitete, kuriame puoselėjamos humanistinės idėjos, esti žmonių, kurie yra nejautrūs kitų skausmui. Kristinos Sulikienės viešas pasisakymas bus perduotas universiteto etikos komisijai“, – rašoma VDU feisbuko paskyroje.

Tiesa, kiek vėliau VDU portalui DELFI atsiuntė atsakymą, kad K. Sulikienė iš viso nedirba ir niekada nedirbo universitete, o pirminiame pranešime esą suklydo feisbuko paskyros administratorė.

„Kristina Sulikienė nėra VDU darbuotoja ar studentė. Vis dėlto apmaudu, kad viešojoje erdvėje plinta nejautrių kitų žmonių skausmui asmenų įrašai ir tokiu būdu demonstruojama nepagarba I. Strazdauskaitės artimiesiems. Universiteto pozicija yra priešinga K. Sulikienės išsakytai nuomonei“, - sakoma VDU atstovės Inos Žurkuvienės atsakyme.

Ji patikslino, kad K. Sulikienė anksčiau VDU studijavo etnologiją, tačiau jai neleista gintis disertacijos, nes ši neatitiko keliamų reikalavimų. Anot I. Žurkuvienės, šiuo metu universitetas neturi jokių ryšių su skandalingąja veikėja. O dėl K. Sulikienės teiginių, kad ši yra VDU humanitarinių mokslų fakulteto Kultūrų studijų ir etnologijos katedros jaunesnioji mokslo darbuotoja VDU, anot I. Žurkuvienės, bus tariamasi su teisininkais.

K. Sulikienė jau nesyk yra pagarsėjusi skandalingais pasisakymais ir saviveikliniais „tyrimais“. Pernai jos neapsikentė netgi „Drąsos kelias“, o savo partiečius Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) skundusi K. Sulikienė tuomet buvo pašalinta iš rinkimų į Seimą.

Prieš tai ji buvo pašalinta ir iš Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio vidurinės mokyklos, o iš kitos darbovietės – dėl nuolatinių keistų skundų, jog ją esą bandė nunuodyti valytoja.

Galiausiai K. Sulikienė užsitraukė ir Lietuvos kariuomenės nemalonę. Po to, kai K. Sulikienė apšmeižė Lietuvos kariuomenės vadą generolą Joną Vytautą Žuką ir iškraipė jo žodžius, nutrūko ir trumpa K. Sulikienės tarnyba karinėse pajėgose.

Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko savanore 2014 metų sausio 13 dieną tapusi K. Sulikienė iš jo buvo pašalinta jau sausio 24 dieną. Per šį trumpą laikotarpį moteris spėjo pagarsėti keistu, iššaukiančiu elgesiu ir konfliktais su kitais kariais.