„Panašu, kad buvo šaudyta pačiame Strasbūro centre tuo metu, kai į miestą yra suvažiavę labai daug žmonių. Šiuo metu vyksta Europos Parlamento sesija, kalėdinis periodas, šventinis periodas, todėl mieste yra daugiau žmonių.

Šiuo metu esu labai arti tos vietos, maždaug 200 metrų nuo ten, kur aidėjo šūviai. Šiuo metu esu kavinėje, esame užsidarę su žmonėmis. Čia tiesiog atėjau susitikti su kolegomis, pavakarieniauti. Atėjau vienas ir sulaukiau skambučio iš draugų, jie sako – neateisim, nes miesto centras yra uždarytas, neįmanoma praeiti, neva kažkas nutiko“, – pasakojo visai šalia įvykio vietos esantis A. Šimkus.

Jo teigimu, po kiek laiko kavinėje esantys žmonės suprato, kad greičiausiai įvyko teroro išpuolis.

„Daugiau nelabai ką žinom, žmonės jau nebevalgo, žiūri į telefonus, kalba telefonais, matyt, su artimaisiais ir domisi, kaip galima išeiti (iš kavinės-DELFI)“, – LRT radijui pasakojo žurnalistas.

Paklaustas, ar gali išeiti iš kavinės, kurioje yra, A. Šimkus patikino, kad to daryti nelabai nori, nes nežino, kas vyksta, ar šaudynės jau baigėsi, ar gali būti dar šūvių.

„Neaišku, ar viskas baigėsi, neaišku, kiek žmonių į tai įsivėlė, niekas neaišku. Centras užblokuotas, pravažiuoti neįmanoma, žmonėms tiesiog patariama būti viduje. Tą ir darome“, – turima informacija dalijosi A. Šimkus.

DELFI primena, kad apie 22 val. Lietuvos laiku Prancūzijoje, Strasbūre po šaudynių netoli miesto kalėdinės mugės mažiausiai vienas asmuo žuvo, o trys sužeisti. Tokią informaciją pateikė britų portalas „The Guardian“, remdamasis vietoje dirbančių gelbėjimo tarnybų atstovų informacija.

Policija pridūrė, kad įtariamasis užpuolikas slapstosi laisvėje.

„Šaudynės Strasbūro centre. Dėkotume už likimą namuose, kol situacija nebus išaiškinta“, – tviteryje parašė Strasbūro vicemeras Alainas Fontanelis. Strasbūre esantis Europos Parlamento pastatas po incidento buvo užrakintas. Europarlamentarams ir patalpoje esantiems žurnalistams draudžiama ją palikti, pranešė naujienų agentūros AFP reporteris.