„Kreipimaisi yra labai nedetalūs, skamba kaip „padėkite“ arba „spręskite problemas“, jie dažniausiai susiję su įstatymų pataisomis, egzistuojančiomis dabar – su tuo sulaikymu arba sąlygomis, prilygstančiomis sulaikymui ir keliamos problemos dėl pažeidžiamumo. Mes jas visas nagrinėsime vietoje, kai matysime, kokie pokyčiai yra daromi dabar, po mūsų ataskaitos“, – trečiadienį Žmogaus teisių komiteto posėdyje sakė V. Valentinavičius.

Daugiausia skundų, pasak jo, sulaukiama iš Migrantų, apgyvendintų Kybartuose.

„Tai yra smurto klausimai, taip pat skundžiasi LGBT kai kurie asmenys. (…) Dar atsakymų iš Vidaus reikalų ministerijos ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos negavome, gavome tik iš Vyriausybės, kad skubiai pavesta svarstyti šį klausimą“, – paaiškino V. Valentinavičius.

Jis pripažino, kad taip pat sulaukiama nusiskundimų dėl maitinimo kokybės.

„Apie visa tai mes galėsime detaliau pasakyti po vizito. Dar vienas dalykas yra socialinių grupių diferencijacija – yra įvardijamos problemos etniškumo klausimu“, – be viso to pripažino V. Valentinavičius.

Kaip Delfi jau skelbė, rugsėjį buvusiuose Kybartų pataisos namuose iš Rūdninkų palapinių miestelio buvo perkelti neteisėtai valstybės sieną kirtę migrantai.

Migrantų apgyvendinimo poreikiams užtikrinti, kaip tuomet skelbė VRM, Kybartai turi išvystytą infrastruktūrą – buvusių pataisos namų teritorijoje yra šildymo sistema, elektra, interneto ryšys, tiekiamas vanduo ir karštas maistas, veikia medicinos punktas.

Čia įrengtos ir laisvalaikiui skirtos patalpos – biblioteka, amatų centras, treniruoklių salė, atviroje pataisos namų teritorijoje sportuoti galima futbolo stadione ir krepšinio aikštelėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)