Kaip žurnalistams pranešė VSAT atstovas Rokas Pukinskas, pasieniečių Aviacijos valdybos sraigtasparnis Eurocopter EC-135 iš oro stebi Rūdninkų poligoną ir padės koordinuoti antžeminių pajėgų veiksmus.

„Sraigtasparnis pakeltas policijos prašymu. Turim ryšį su jų pajėgomis“, – informavo R. Pukinskas.

Kiek vėliau buvo patikslinta, kad sraigtasparnis pakeltas užfiksavus neramumus migrantų stovykloje.

VRM: neramumai numalšinti, jie tapo kasdienybe

Kaip žurnalistus informavo Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Strateginės komunikacijos skyriaus vedėjas Mindaugs Bajarūnas, neramumai Rūdninkų poligone jau numalšinti.

„Šįvakar kilo neramumai, buvo pasitelktos policijos pajėgos, taip pat į orą pakeltas pasieniečių sraigtasparnis tam, kad būtų prevenciniais tikslais stebima situacija iš oro. Šiuo metu situacija poligone yra stabilizuota, neramumai atslūgę, bet reikia paminėti ir tai, kad šiame poligone yra daug žmonių, sąlygos nėra pačios idealiausios.

Daug žmonių įvairių tautybių, tai tie vienokie ar kitokie konfliktai, didesni ar mažesni neramumai, kaip sako pareigūnai, yra kasdienybė. Todėl juo kone kasdien tenka malšinti“, – sakė M. Bajarūnas.

Tuo metu vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė žurnalistus informavo, kad iš Rūdninkų stovyklos buvo pabėgę apie 20 neteisėtų migrantų, tačiau visi jie sulaikyti ir grąžinti atgal į poligoną.

„Rūdninkuose situacija stabilizuota. Tie, kurie bandė pasišalinti iš teritorijos, yra sugrąžinti, pajėgos maksimaliai sustiprintos“, – žurnalistams naktį Seime sakė ministrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (261)