K. Petkevičiaus teigimu, krituliai kasdien pasiskirstys labai netolygiai, vienur jie bus negausūs, kitur kiek gausesni. Vietomis teks būti atidiems dėl perkūnijų.

„Bene nemaloniausia diena numatoma ketvirtadienį, kada prognozuojamas stipriausias vėjas“, – sakė jis.

Pirmadienį, sakė K. Petkevičius, šalyje toliau tęsiasi vasariškai karšti orai, vietomis temperatūra siekia beveik 30 laipsnių karščio, o pajūryje, šiaurės vakarinėje šalies dalyje vyrauja didesni kontrastai, čia gerokai gaiviau ir temperatūra svyruoja apie 20 laipsnių šilumos.
„Jau šiandien daugelyje vietovių numatomi trumpi lietūs, kai kur su perkūnija, o jos metu sustiprės vėjas. Kitomis dienomis taip pat sulauksime kritulių, tačiau vyks ir daugiau pokyčių.“

Pasak jo, antradienio naktį vietomis praslinks trumpalaikis lietus, o antroje nakties pusėje ir ryte daug kur formuosis rūkas, ypač vakarinėje šalies dalyje, kur matomumas bus labai prastas – temperatūra naktį sieks 12–17 laipsnių šilumos.

„Pirma dienos pusė daugelyje vietovių bus rami, pro debesis žvilgčios saulė. Įdienojus pūs juntamesnis pietinių krypčių vėjas. Vietomis, didesnė tikimybė, jog rytiniuose šalies rajonuose dažniau prapliups trumpalaikiai krituliai, pagrūmos perkūnija. Tačiau šie lietaus ir perkūnijos židiniai bus pabiri. Vienur lietus gali būti silpnesnis, kitur šiek tiek stipresnis“, – tikino K. Petkevičius.

Dienos metu išsilaikys panaši šiluma kaip ir pirmadienį, didesnės šilumos sulauks ir pajūris.

„Vilniuje ir Kaune oras įkais iki 27, Panevėžyje – iki 26 laipsnių. Šiauliuose bus apie 25, Klaipėdoje – apie 24 laipsnius šilumos. Vėlai vakare gausesnis lietus ir perkūnija pasieks vakarinius šalies rajonus, sustiprės vėjas. Šie reiškiniai nakties valandomis palaipsniui keliaus rytų link. Tad trečiadienio naktį jau daug kur nuvilnis lietus, ypač šiaurės vakariniuose ir šiauriniuose šalies rajonuose. Temperatūra pasiskirstys tarp 15–19 laipsnių šilumos“, – įspėjo jis.

Meteo.lt antrino, kad trečiadienio naktį, per Lietuvą slenkant šaltajam atmosferos frontui, palis, o dieną lietaus taip pat sulauksime, tačiau jis truks neilgai. Kai kur perkūnija sugriaudės.

Trečiadienio rytą, tęsė gismeteo.lt direktorius, intensyviau palis ir griaudės pietinėje bei rytinėje šalies dalyje. Pūs apysmarkis vakarų, pietvakarių krypties vėjas, gūsiai sieks 10–15 metrų per sekundę, o vėliau dieną daugelyje vietovių vyraus nepastovus debesuotumas, palis trumpai ir negausiai, tik vakarinėje šalies dalyje gali dažniau lynoti.

Temperatūra jau nebebus tokia aukšta kaip praėjusiomis dienomis. Vilniuje dieną oras šils iki 23, Kaune ir Panevėžyje – iki 22 laipsnių. Šiauliuose bus apie 20, Klaipėdoje – apie 18 laipsnių šilumos. Ketvirtadienį jau teks pasiieškoti ir šiltesnio rūbo. Bus ne tik gaiviau, bet ir vėjuota.“

Nakties valandomis, jo teigimu, didesnė kritulių tikimybė numatoma vakarinėje šalies dalyje. Pūs vidutinio stiprumo vakarų, pietvakarių krypties vėjas.

„Dienos metu gausesnis lietus, o kai kur ir perkūnija numatomi vakariniuose, šiaurės vakariniuose ir vietomis šiauriniuose šalies rajonuose. Likusioje šalies dalyje prognozuojamas nepastovus debesuotumas, protarpiais trumpai palis. Vėjas įsismarkaus dar labiau ir gūsiai sustiprės iki 15–20 metrų per sekundę. Vilniuje ir Kaune teliks 20, Panevėžyje – 19 laipsnių šilumos. Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 17 laipsnių šilumos.“

K. Petkevičius taip pat prognozavo, kad penktadienis taip pat bus nemaloniai vėjuotas, danguje dažniau supsis debesys, negausiai palis tik kai kur.

„Pagal dabartinius duomenis, savaitgalį, tikėtina, jog temperatūra stiebsis truputį aukščiau, tačiau pasisuks vėsenis šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas. Galimas trumpas ir negausus lietus.“

Gerų žinių dėl penktadienio neturėjo ir meteo.lt metereologai, bet optimistiškiau nuteikė dėl savaitgalio orų: „Penktadienį protarpiais lis, vietomis sugriaudės perkūnija. Pietvakarių vėjas dieną suksis iš šiaurės vakarų, kai kur gūsiai stiprės iki 15–18 m/s. Temperatūra naktį 10–15, dieną 18–23 laipsniai šilumos. Savaitgalis numatomas šiltesnis: temperatūra naktimis 11–16, dienomis 20–25 laipsniai. Šeštadienį trumpai palis, o sekmadienį lietaus tikimybė nedidelė.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)