„Šiandien susiduriame su daugybe iššūkių: energijos kaina, infliacija, rusijos agresija prieš Ukrainą. Faktas, kad privalome jas spręsti. Tačiau sprendžiant trumpalaikes problemas negalime pamiršti ilgalaikių iššūkių ir valdyti su jais susijusias rizikas. Deja, naujausia „Globalių rizikų vertinimo ataskaita“ rodo, kad šiandien šioms rizikoms esame mažiausiai pasiruošę. Europos Sąjunga yra pavyzdys, kokia kryptimi reikia eiti. Bet aplinkosaugos problemos sienų neturi – pokyčiams reikalingos tarptautinės bendruomenės pastangos“, – teigia V. Sinkevičius.

Davose vyksiančiuose renginiuose V. Sinkevičius su pasaulio politikos ir verslo lyderiais aptars taršos ir biologinės įvairovės problemas, transporto ir energetikos sektoriaus transformaciją bei žiedinės ekonomikos iššūkius bei galimybes.

Europos Komisijos narys taip pat susitiks su „Google“, „Coca Cola“, „Amazon“, „Lego“ ir kitų taprtautinių bendrovių vadovais bei nevyriausybinių organizacijų atstovais.

Praėjusią savaitę Pasaulio ekonomikos forumo pristatytoje „Globalių rizikų vertinimo ataskaitoje 2023“ nurodoma, kad per ateinantį dešimtmetį daugiausia problemų žmonijai sukels su klimato kaita ir aplinkosauga susijusios rizikos. Pirmąjį didžiausių globalių rizikų ketvertą sudaro vien su aplinkosauga susijusios rizikos, o į dešimtuką patenka visos šešios vertintos rizikos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją