„Aš manau, kad tikrai jokio smurto nebuvo. Buvo mažas susistumdymas ir viskas, bet daugiau nieko“, – trečiadienį DELFI sakė Žemės ūkio ministerijoje dirbantis L. Vingras.

L. Vingras teigė, kad incidentas tiesiogiai susijęs su skyrybomis. Vilniaus apylinkės teisme skyrybų byla nagrinėjama nuo praėjusių metų. Teismo duomenimis, skyrybos vyksta dėl abiejų sutuoktinių kaltės.

Antradienį L. Vingras buvo kuriam laikui uždarytas į areštnę. Policija nurodė kurį laiką pagyventi atskirai.

„Man, skirtingai nei žmonai, kuri bet kokia kaina siekia populiarumo, siekia sau reklamos, nereikia reklamos. Aš tokio tikslo neturiu. Dabar noriu viską ramiai apgalvoti“, – klausiamas, ką darys toliau, sakė L. Vingras.

Oficialioje biografijoje skelbiama, kad V. Vingrienė su vyru Linu augina du vaikus.

Kaip rašėme, Seimo narė V. Vingrienė dėl smurto artimoje aplinkoje į policiją kreipėsi antradienį.

Apie 6.14 val., į butą Vilniuje, M. Jankaus g., buvo iškviesta policija. Čia gyvenantis L. Vingras (gim. 1966 m., blaivus) stumdamas vieną kartą sudavė žmonai Seimo narei V. Vingrienei (gim. 1971 m.) į petį. Vyras dėl smurto artimoje aplinkoje uždarytas į areštinę.

Policininkams Seimo narė sakė, kad vyksta skyrybos, greitosios pagalbos ji atsisakė. Policininkai į butą atvyko 6.27 val. Juos pasitikusi V. Vingrienė paaiškino, kad konflikto metu ją sutuoktinis pastūmė. Ir vyras, ir žmona buvo blaivūs.

„Aš nenoriu komentuoti šito atvejo, tai yra privatus reikalas, aš turiu vaikų, kuriems tikrai būtų nemalonu, ir aš nelabai norėčiau, kad šitas atvejis išeitų į spaudą“, – antradienį kalbėjo V. Vingrienė.

Parlamentarė plačiau savo atvejo nekomentavo, tačiau teigė „pakraupusi mūsų policininkų požiūriu į smurtą artimoje aplinkoje prieš moterį“.

„Aš tiesiog noriu pasakyti, aš esu labai pakraupusi mūsų policininkų požiūriu į smurtą artimoje aplinkoje prieš moterį, tiesiog nepateisinami dalykai“, – sakė V. Vingrienė.

V. Vingrienė – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio pavaduotoja. Agronomės išsilavinimą turinti V. Vingrienė iki išrinkimo į Seimą 15 metų dirbo Žemės ūkio ministerijoje.

Į Seimą ji išrinkta pagal valstiečių žaliųjų partijos sąrašą. Seime V. Vingrienė dirba Europos reikalų ir Aplinkos apsaugos komitetuose, Energetikos komisijoje.