A. Aleksandrovo kandidatūrą apdovanojimui pasiūlė Baltarusijos žurnalistų organizacijos.

A. Aleksandrovas 2009–2012 metais buvo Baltarusijos žurnalistų asociacijos pirmininko pavaduotojas, 2014–2018 metais jis ėjo Baltarusijos nepriklausomos informacinės agentūros BelaPAN (БелаПАН) direktoriaus pavaduotojo pareigas, dirbo tarptautinėse organizacijose „Index on Censorship“ ir „Article 19“, įkūrė ir redagavo periodinį leidinį „Baltarusiškas žurnalas“.

Šių metų sausio 12 dieną jis buvo sulaikytas ir iki šiol kalinamas tardymo izoliatoriuje.

„Lietuvos žurnalistų bendruomenė su nerimu stebi, kaip represijomis bandoma paskandinti laisvąją žiniasklaidą Baltarusijoje. Žurnalistai grūdami į kalėjimus, ir Lietuvos žurnalistai jaučia jų skausmą. Todėl solidarizuodamasi su Baltarusijos kalėjimuose užrakintais žurnalistais Lietuvos žurnalistų bendruomenė nutarė jiems skirti „Vilties Laisvės“ premiją“, – pranešime sakė LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius.

Premija teikiama minint Tarptautinę žmogaus teisių diena.

Kazio Lozoraičio „Vilties Laisvės“ premija įkurta pernai siekiant solidarizuotis su Baltarusijos žurnalistais. Jos iniciatorius ir mecenatas ūkininkas, parlamentaras Kazys Starkevičius bei jo šeima ir dvi Lietuvos žurnalistų organizacijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją