Vilniaus universiteto bei Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ teikta paraiška laimėjo konkursą dėl šios konferencijos rengimo.

Planuojama, kad aptarti naujausius mokslinius tyrimus atomo, molekulių ir optinės fizikos srityje susirinks daugiau kaip 400 mokslininkų.

Pranešime teigiama, kad vienas tokio pobūdžio renginys kaip ECAMP miestui atneša beveik 800 tūkst. eurų.

Pasak „Go Vilnius“ direktorės Ingos Romanovskienės, Vilnius pasirinktas ir dėl miesto infrastruktūros, ir dėl fizikų akademinės bendruomenės aktyvumo.

„Vilnius gali didžiuotis stipria fizikų bendruomene – tiek akademiniai, tiek versle pritaikyti Vilniuje dirbančių mokslininkų pasiekimai garsėja pasaulyje. Šis aspektas buvo ypač svarbus konkuruojant su kitais miestais dėl tokios reikšmingos konferencijos organizavimo“, – pranešime sako I. Romanovskienė.

Lietuvoje ECAMP’14 konferenciją organizuos Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto Teorinės fizikos ir astronomijos institutas.

ECAMP yra pagrindinė Europos fizikų draugijos atominės, molekulinės ir optinės fizikos skyriaus organizuojama konferencija, nuo 1982 metų kas trejus metus vykstanti įvairiuose Europos miestuose.

Naujausias jos renginys ECAMP’13 vyko šių metų balandžio mėnesį Florencijoje, Italijoje, kur Vilnius ir pasirinktas organizuoti ECAMP’14.