Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių sk. vedėjo pavaduotoja Daiva Savickienė DELFI sakė, kad kada ir kaip miestas bus puošiamas iki galo dar nėra nuspręsta.

„Šiuo metu dar vyksta posėdžiai, susitikimai, viskas derinama, planuojama. Nenorėtume prieš laiką atskleisti netikslios informacijos, kad nepainioti žiniasklaidos ir žmonių“, – sakė ji.

Kalbama, kad Kalėdų laikotarpyje trys pagrindinės sostinės Vilniaus vietos – Katedra, Rotušės aikštė ir Bernardinų sodas – pasipuoš daugybe ypatingų detalių. Planuojama, kad Katedros aikštėje stovės 25 metrų aukščio Kalėdų eglutė. Ji turėtų būti įžiebta lapkričio 29 dieną.

Savo „Facebook“ paskyroje Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas patvirtino, kad šiemet 3D projekcijomis ir vėl bus papuošta pati Katedra.

Vyks Kalėdų mugės

Gruodžio mėnesį Katedros aikštėje turėtų vykti Kalėdų mugė, kurioje lankytojai galės paganyti akis į rankų darbo keramikos, stiklo, juvelyrikos gaminius ir specialiai pagamintus saldainius, Rotušės aikštė – Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė, kurioje bus galima įsigyti saldainių, suvenyrų, kuriuos rankomis gamins užsienio valstybių ambasadoriai reziduojantys Lietuvoje, ambasadų darbuotojai bei nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Šiemet Kalėdų mėgėjus žada nustebinti ir Bernardinų sodas, kuriame žmonės galės išvysti šviečiantį ir šokantį fontaną, pasisupti karuselėje.

Be to, Kalėdų laikotarpiu Vilniaus Senamiestyje visi žmonės ir vėl bus kviečiami pasivažinėti Kalėdiniu traukinuku.

Šiandien buvo pradėtas puošti ir Kaunas

Kaunas Kalėdoms bus pradėtas puošti kitos savaitės pabaigoje, lapkričio 15-16 dienomis. Tai DELFI patvirtino Kauno miesto savivaldybės mero patarėjas miesto plėtros ir ūkio klausimais Aurimas Ramoška.

„Šiandien kaip tik sulaukiau skambučio iš energetikos skyriaus, kad netrukus bus pradėti papuošimų kabinimo darbai. Šiemet sukūrėme darbo grupę, kuri rūpinasi visais su tuo susijusiais reikalais, ji dirba jau nuo gegužės mėnesio. Galiu patikinti, kad iki lapkričio 29 dienos, kai Kaune planuojama įžiebti Kalėdų eglutę, visas miestas jau bus papuoštas“, – patikino jis.

Jau yra žinoma, kaip bus puošiama Kalėdų eglutė. Tiesa, to atskleisti A. Ramoška nenorėjo.

„Ji bus labai žaisminga“, – patikino ir pridūrė, kad ir šiemet Kauno eglė bus originali. Tai nebus medis.

„Kalėdoms ruoštis dabar pats tas. Teko girdėti, kad, pavyzdžiui, Glazge (didžiausias Škotijos miestas – DELFI) viena miesto pusė dar yra išpuošta Helovino, o kita jau Kalėdų papuošimais. Manau, kad didelės problemos tame nėra. Gerai, kai miestas yra papuoštas“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)