Tačiau jau nuo praėjusių metų rudens lietuvių diplomatai neoficialiai kalba, kad tokio vizito laukiama ir jis gali įvykti 2008-ųjų pavasarį.

Dabar užsimenama, kad N.Sarkozy gali Vilniuje apsilankyti antroje kovo mėnesio pusėje. Tiesa, dar neaišku, ar toks vizitas, jeigu jis įvyks, bus oficialus arba valstybinis. Tik tokiu atveju kartu su valstybės vadovu vyksta ir jo antroji pusė. Jeigu Prancūzijos prezidentas atvyks su darbo vizitu, C. Bruni liks Paryžiuje.

Prancūzijos ambasados Lietuvoje atstovė spaudai Marie Bracquemont dienraščiui patvirtino, kad šių metų pirmąjį pusmetį aukšti prancūzų pareigūnai bei prezidentas ketina apvažiuoti visas Europos Sąjungos valstybes, įskaitant ir Lietuvą. Taip Prancūzija rengiasi pirmininkauti ES antrajame šių metų pusmetyje.

„Mes kol kas neturime oficialių patvirtinimų, kas atvyks į Lietuvą. Tai gali būti prezidentas N. Sarkozy, bet gali būti ir Europos reikalų ministras Jeanas Pierre'as Jouyet. Kai tik gausime oficialų patvirtinimą, kas ir kada atvyks į Vilnių, iškart apie tai pranešime“, – užtikrino atstovė spaudai.

N.Sarkozy su C.Bruni slapta susituokė vasario 2 d. Tai jo trečioji santuoka. 53 metų Prancūzijos prezidentas su 40-mete buvusia manekene susipažino praėjusių metų lapkritį, praėjus vos mėnesiui nuo skyrybų su buvusia žmona Cecilia.

N.Sarkozy naujuoju Prancūzijos prezidentu tapo pernai gegužę ir dar nebuvo apsilankęs Lietuvoje su vizitu. Į Vilnių buvo atvykę ankstesni Prancūzijos prezidentai – Fracois Mitterrandas ir Jacquesas Chiracas.

„Vilniaus dienoje“ taip pat skaitykite:

Po skandalų – naujas įvaizdis

Modernaus lifto gniaužtuose

Po derybų būstas – gerokai pigiau