Pirmadienį dieną ir antradienio naktį vyravo dinamiški orai – sniegą keitė lietus, pliusinę temperatūrą – šaltukas, dėl ko šaligatviai tapo padengti plonu, netolygiu ledo sluoksniu.

Viešojoje erdvėje vilniečiai neslepia pasipiktinimo.

„Siaubas, žinokit. Neįmanoma paeit. Taip slidu. Niekas nieko nebarsto. Ėjau per Vilniaus centrą, o atrodo, kad eitum atokiausio kaimo gatve. Šiemet gatvių priežiūra yra kažkokia tragedija“, – feisbuke rašė vilnietis.

„Atsargiai! Kalinausko gatvėje VISIŠKA čiuožykla. Su vežimais ypač pavojinga“, – rašė sostinės gyventoja.

„Teko nešti vaiką šian ryte tose apylinkėse“, – antrino kita mama.

Žmonės perspėjo, kad kitose vietose situacija panaši.

„Viso Vilniaus Naujamiesčio šaligatviai antradienį priešpiet nebuvo nei valyti, nei barstyti. Šaltinių, Mindaugo gatvių šaligatviai tarytum stiklas – baisu net koją pastatyti. Vasario 16-osios gatve nusprendžiau net nebandyti eiti, o ten įsikūrusi ministerija. Tai reiškia, kad nesirūpinama net ir prie valstybės įstaigų esančiais šaligatviais – antradienį jie tiesiog netvarkomi“, – rašė vilnietė.

„Grinda“ perspėjo sostinės gyventojus.

„Vilniuje apypiečiu prasidės šlapdriba, vėliau, temperatūrai krintant, pereisianti į snygį. Dabartiniais vertinimais, didžiausią intensyvumą snygis pasieks 15–18 val., tad po darbų keliones planuokite su laiko atsarga“, – feisbuke skelbė „Grinda“.

Įmonė informavo apie 3 val. ryto barsčiusi aukščiausio priežiūros lygių gatves.

„Gatvių dangos šlapios, padengtos aptirpusiu sniegu, tačiau eismo sąlygos geros. Šiuo metu iki pat vakarinių srautų barstomi papildomi maršrutai.

Popietinis snygis gali apsunkinti eismo sąlygas – vairuotojų prašome būti atidžiais ir neskubėti, rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį, nedaryti staigių manevrų“, – skelbė „Grinda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)