„Pradedame visų pirma nuo „Vilniaus viešojo transporto“ ir Antakalnio rajono. Vakcinavimo autobusai yra atviri visiems gyventojams – užsukti gali tiek gyvenantys netoliese, tiek, kas važiuoja pro šalį“, – spaudos konferencijoje sakė K. Krasauskas.

Nuo 15 valandos, kaip informavo K. Krasauskas, autobusas pajudės į Verkių autobusų parką.

„Antrasis autobusas bus prie Laisvės prospekto Spaudos rūmų. (…) Artimiausius autobuso grafikus skelbsime vakcina.vilnius.lt. Tą planuojame daryti neterminuotą laiką ir, esant reikalui, plėsti autobusų skaičių“, – teigė vakcinavimo koordinatorius.

Jo teigimu, trečiadienį skiepijama „Pfizer“ ir „AstraZeneca“ vakcinomis.

„Būtų geras rezultatas, jei per dieną viename autobuse pavyktų paskiepyti 200-300 žmonių“, – sakė K. Krasauskas.

Jis paaiškino, kad autobusai startuoja „Vilniaus viešojo transporto“ bendrovės teritorijose, nes tai yra savivaldybės įmonė.

„Jie, beje, miestui paskolina, išnuomoja šiuos autobusus. Tuo pačiu mes išbandome visą procesą, todėl patogiausia dirbti su savo įmone.

Pasiskiepijusių žmonių įmonėje (…) yra apie 40 proc., imunizacijos lygmuo – apie 50 proc. Tai tą procentą reikia gerokai pakelti ir ta strategija yra dabar – atvažiuoti tiesiogiai į įmones“, – taip pat pažymėjo K. Krasauskas.

Su įmonėmis, prie kurių atvyks skiepobusai, kaip paaiškino sostinės vakcinavimo koordinatorius, yra suderinamas tinkamas laikas.

„Mes esame lankstūs, prisitaikome. Šiandien autobusuose dirba Šeškinės poliklinikos komandos. Deriname grafikus ir darome viską, kad tik tas vakcinavimo lygis mieste kiltų“, – akcentavo K. Krasauskas.

„Jei mes iki rudens mieste paskiepytume 70-100 tūkst. žmonių, mes jaustumėmės labai patogiai sutikdami rudenį. Mes tokį skaičių „Litexpo“ galėtume padaryti per dvi savaites, nes turime ir vakcinos, ir infrastruktūrą, ir personalas pasirengęs dirbti, bet yra trūkumas norinčiųjų skiepytis. Tai vakciną turime iš esmės atvežti į kiemą – tiek įmonėms, tiek gyventojams. Tai paskatins vakcinacijos lygį“, – tęsė K. Krasauskas.

Šiuo metu, pasak jo, ketinamų išpilti vakcinų sostinėje nėra, tačiau, K. Krasausko teigimu, detalesnius duomenis apie visą šalį turi Sveikatos apsaugos ministerija.

Paskelbė vietas, kuriose norinčiųjų pasiskiepyti lauks autobusai

Vilniaus miesto savivaldybė yra paskelbusi vietas, kur artimiausiu metu galima rasti vakcinavimo autobusus:

  • Trečiadienį, liepos 21 d., norintys pasiskiepyti bus laukiami Salininkuose, prie parduotuvės „Maxima“ (P. Žvirkos g. 1). Mobilus vakcinacijos autobusiukas atveš 200 „Janssen“ (gamintojo „Johnson & Johnson“) vakcinos dozių. Skiepijimas vyks nuo 16 iki 20 valandos.
  • Ketvirtadienį, liepos 22 d., visi norintys pasiskiepyti vėl bus kviečiami prie prekybos centro „Akropolis“ (Ozo g. 25) – mobilus vakcinacijos punktas ant ratų lauks tarp 1 ir 3 įėjimo. Vilniečiams bus pasiūlyta 200 „Janssen“ (gamintojo „Johnson & Johnson“) vakcinos dozių. Skiepijimas vyks nuo 16 iki 20 valandos.
  • Penktadienį, liepos 23 d., visi norintys pasiskiepyti bus kviečiami į BIG prekybos centro aikštelę (Ukmergės g. 369). Čia bus siūloma skiepytis „Moderna“ vakcina. Mobilus vakcinacijos autobusiukas atveš 200 vakcinos dozių. Skiepijimas vyks nuo 16-19 valandos.


Uždaromas vakcinacijos centras „Litexpo“

Sostinės meras Remigijus Šimašius pirmadienį teigė, kad dėl ženkliai sumažėjusių norinčių skiepytis žmonių skaičiaus, nuo rugpjūčio bus uždaromas vakcinacijos centras „Litexpo“.

„Bus kitos priemonės vaistinės, poliklinikos, autobusai, ir visa kita. Nuo ko kažkada pradėjome, ten ir grįžtame, nes masinė vakcinavimo banga, akivaizdu, jau bus praėjusi“, – spaudos konferencijoje kalbėjo R. Šimašius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)