Tuo tarpu mero šalininkai mano, kad tikroji nepasitikėjimo meru priežastis - prasidedantis komunalines paslaugas mieste teikiančių įmonių privatizavimas ir kylanti kai kurių politikų baimė prarasti savo finansinius rėmėjus.

"Respublikos" teigimu, Lietuvos liberalų sąjungai priklausančio sostinės mero kėdę aktyviausiai klibina buvęs liberalas ir vicemeras Juozas Imbrasas, socialliberalai Egidijus Klumbys bei Eduardas Šablinskas, tačiau patys jie neigė esą interpeliacijos autoriais.

A.Zuokas sakė esąs detaliai informuotas apie šią situaciją. "Tai - natūrali reakcija tų Tarybos narių, kuriems esu primynęs uodegą. Artėjant rinkimams jie mėgina sukelti nestabilumą Taryboje. Nors tai jau antras bandymas per mano kadenciją, valdančioji koalicija yra stipri ir vieninga", - teigė A.Zuokas.

"Lietuvos ryto" teigimu, Vilniaus miesto tarybos narys liberalas Vilmantas Drėma patvirtino, kad Liberalų demokratų partijos atstovai jam siūlė pasirašyti interpeliacijos tekstą. V.Drėma teigė atsisakęs tai daryti, bet nenorėjo įvardyti interpeliacijos autorių.

Vilniaus miesto taryboje valdančiąją koaliciją sudaro liberalai, konservatoriai ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Socialdemokratų frakcija, Taryboje turinti 9 narius, yra opozicinė.