Krašto apsaugos ministerija teigia, kad su aukšto rango JAV pareigūnu numatoma aptarti „Lietuvos ir JAV bendradarbiavimą gynybos srityje, JAV karių buvimą regione, bendrus įsigijimų projektus bei Lietuvos kariuomenės infrastruktūros plėtros projektus“.

Siekdama sąjungininkų buvimo, Lietuva investuoja į karinės infrastruktūros plėtrą. Prie poligonų infrastruktūros modernizavimo prisideda ir JAV – anot Krašto apsaugos ministerijos, į Pabradės poligoną per 2017–2019 metus JAV yra investavusios apie 4,1 mln. JAV dolerių.

Pernai Lietuva pasirašė sutartį dėl 200 amerikietiškų šarvuotų visureigių įsigijimo už 145 mln. eurų. Visureigius JLTV gamins amerikiečių kompanija „Oshkosh Defence“, sutartis pasirašyta su Jungtinių Valstijų vyriausybe.

Pirmosios mašinos Lietuvą turėtų pasiekti 2021 metų pabaigoje, paskutinės – 2024 metais. Jos bus skiriamos Sausumos ir Specialiųjų operacijų pajėgoms.

Trečiadienį Lenkijoje apsilankęs Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sakė gavęs patikinimą, kad Jungtinių Valstijų karių dislokavimas Lenkijoje tarnaus viso regiono saugumo interesams.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas neseniai paskelbė, kad išves dalį amerikiečių karių iš Vokietijos, o kai kurie iš jų bus dislokuoti Lenkijoje.