Prezidentė Dalia Grybauskaitė šia proga visų Lietuvos žmonių vardu taip pat pasveikino Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidentą Baracką Obamą.

„Ši diena yra šventė ne tik keturiems šimtams milijonų amerikiečių, bet ir tiems, kuriems glaudūs santykiai su JAV yra svarbūs. Tarp jų - beveik milijonas Amerikoje gyvenančių lietuvių ir keli milijonai mūsų šalies žmonių, prisimenančių JAV paramą atkurtai Lietuvos nepriklausomybei, o vėliau siekiant narystės Šiaurės Atlanto Aljanse", - rašoma Prezidentės sveikinimo laiške.

Prezidentės teigimu, šiandien Lietuvą ir JAV sieja ne tik artimi dvišaliai santykiai, bet ir aktyvus bendradarbiavimas NATO. Todėl, pasak valstybės vadovės, mūsų šalis yra pasiryžusi ir toliau stiprinti pastarųjų metų pasiekimus liudijantį sėkmingą mūsų dialogą saugumo ir gynybos, energetikos ir ekonominių santykių srityse. Prezidentė išreiškė viltį, jog Lietuvai perėmus pirmininkavimą ES Tarybai, visas sritis apimantis Europos Sąjungos irt JAV bendradarbiavimas dar labiau stiprės.

Vilniaus Verkių parke ketvirtadienio vakarą vyko šventė: