"Pagrindinis akcentas turbūt muziejaus kolekcijoje būtų Ermitažo kolekcijos dalis", - kalbėjo A.Gelūnas.

Pasak ministro, Valstybinio Ermitažo, įsikūrusio Sankt Peterburge, generalinio direktoriaus Michailo Piotrovskio atvykimas į Vilnių galėtų būti geras pamatas tolimesniam bendradarbiavimui.

"Ši idėja man buvo pristatyta ir aš suprantu, kad Vilniaus miestas neatsisako planų turėti tokią kolekciją, tokį muziejų", - kalbėjo ministras.

Pats M.Piotrovskis sakė ketinantis su A.Zuoku susitikti penktadienį.

"Aš manau, kad toks įvarių muziejų parodinių centrų tinklas pasaulyje yra labai gerai mintis", - kalbėjo Valstybinio Ermitažo vadovas. Jis pasakojo, kad Ermitažo - Guggenheimo centras buvo įsteigtas Las Vegase. Panašūs, bet tik jau paties Ermitažo centrai veikia Amsterdame, Kazanėje, Italijoje.

"Projektas buvo atidėtas dėl skirtingų priežasčių, viena iš jų - finansinė, bet, kaip aš suprantu, dabar yra galimybė prie jo sugrįžti ir rytoj susitiksiu su meru A.Zuoko šį klausimą aptarti", - tvirtino M.Piotrovskis.

Su Vilniaus meru A.Zuoku BNS susisiekti kol kas nepavyko.

Projektas Lietuvoje buvo sulaukęs prieštaringų vertinimų, o 2010 metų rugpjūtį buvo Vilniaus apygardos prokuratūroje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo didelės vertės turto iššvaistymo. Ketvirtadienį Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė BNS patvirtino, kad šis tyrimas tęsiamas toliau.

Tyrimas pradėtas remiantis Valstybės kontrolės išvadomis, kad sostinės savivaldybė neteisėtai skyrė 810 tūkst. litų Jono Meko vizualiųjų menų centrui. Šiuos pinigus J.Meko centras panaudojo Guggenheimo projektui.

Anksčiau buvo planuota, kad irakiečių kilmės architektės iš Londono Zahos Hadid suprojektuotas "Hermitage/Guggenheim Vilnius" muziejus galėtų iškilti prie sostinės Baltojo tilto.