Savivaldybės teigimu, tai bus didžiausias vakcinavimo centras šalyje.

Didžiausioje „Litexpo“ salėje, pažymėtoje 5-uoju numeriu, dirbs 50 vakcinavimo kabinų, tai leis paskiepyti iki 15 tūkst. gyventojų per parą.

Be šio centro ir sostinės poliklinikų, Vilniuje veikia dar du didesni vakcinavimo centrai – savivaldybėje (Konstitucijos pr. 3) bei Žirmūnų neformaliojo ugdymo centre (Žirmūnų g. 1B). Savivaldybė tvirtina, kad poliklinikos, atsidarius „Litexpo“ centrui, galės koncentruotis į anksčiau paskiepytųjų revakcinaciją ir sunkiai judančių pacientų skiepijimą namuose.

Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus teigimu, centras „Litexpo“ rūmuose atveriamas atsižvelgus į Vyriausybės informaciją apie antrą metų ketvirtį išaugsiančius skiepų nuo COVID-19 kiekius.

Atvykusieji į „Litexpo“, automobiliais bus iškart nukreipti į vakcinacijos centrui rezervuotą nemokamą stovėjimo aikštelę, pasirinkusiuosius viešąjį transportą autobusas atveš iki specialiai įrengtos stotelės. Tam padaryti nauji maršrutai, vešiantys į vakcinacijos centrą iš kelių miesto vietų.

Pagrindinė taisyklė, galiosianti visiems, – iš automobilių aikštelės į „Litexpo“ teritoriją bus galima patekti tik likus 15 minučių iki skiepo, todėl savivaldybė kviečia gyventojus neatvykti per anksti.

Numatoma, kad šis vakcinavimo centras dirbs nuo 10 iki 20 valandos, paslaugas jame teiks beveik visos miesto pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigos, tarp jų ir privačios „Medica“ klinika ir „Inmedica“ šeimos klinikos. Koordinuoti vakcinacijos procesus vietoje padės Raudonojo Kryžiaus savanoriai, tikimasi ir šaulių pagalbos.

Išsinuomoti „Litexpo“ patalpas miestui per mėnesį kainuoja apie 30 tūkst. eurų.

Miesto tarybai pritarus, patalpos išnuomotos 3–6 mėnesiams su teise pratęsti jį antra tiek, jei to prireiktų dėl besitęsiančios COVID-19 pandemijos ir vakcinacijos. Patalpų paruošimas vakcinacijai kainuos dar apie 40 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)