Vėtra talžė ne tik Vilnių. Tačiau sostinėje nuostoliai turbūt didžiausi. Ugniagesiai gelbėtojai po šeštadienio vakarą siautusio škvalo 23 kartus važiavo šalinti nuverstų medžių, iš viso gelbėjimų darbų atlikti vyko 48 kartus.

Medžiai virto ant elektros laidų, automobilių, kelių važiuojamosios dalies, BNS sekmadienio rytą sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Situacijų koordinavimo skyriuje.

Daugiausia jų buvo išversta Vilniaus, Alytaus, Utenos ir Kauno apskrityse - atitinkamai 12, 6, 3 ir 2.

Automobilių kelių direkcija atkreipia vairuotojų dėmesį, kad dėl siautusios audros keliuose sekmadienį dar gali pasitaikyti nulūžusių medžių ar šakų.

Pramuštas stogas, užpilta laiptinė: gyventojai kraustytis atsisako

Vilniuje dėl stichijos šėlsmo prakiuro namo stogas.

Eglių gatvėje nukritęs ventiliacinės šachtos kaminas pramušė šešių aukštų gyvenamojo namo stogą, lietus užliejo laiptinę.

Gelbėtojai laikinai sustiprino stogą, gyventojai iš namo kraustytis atsisakė.

Medis Vilniuje šeštadienio vakarą, anot Bendrojo pagalbos centro, užvirto ant Sapiegos ligoninės stogo.

Anot PAGD, pranešimų apie škvalo metu nukentėjusius žmones negauta.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, trumpas lietus su perkūnija prognozuojamas ir sekmadienį dieną.

Rytinis Vilnius: nulaužti kelio ženklai, Skaidiškės be geriamojo vandens

Škvalo padariniai sostinėje sekmadienio rytą tebebuvo aiškiai matomi. Daug kur mėtėsi medžių šakos ir įvairios vėjo blaškytos šiukšlės. Apie vėtros jėgą liudijo daugelyje vietų nulenkti kelio ženklai.

„Šiandien ryte važiavau į darbą 9 troleibusu. Bevažiuojant mačiau tikrai suniokotą miestą. Išvirtę medžiai, nutraukti laidai. Atvažiavusi prie PC„"Parkas Outlet“, vaizdu pasibaisėjau. Šakos nuo medžių buvo nulaužtos, ir mėtesi per visą stovėjimo aikštelę. Nors patys medžiai nuo stovėjimo aikštelės yra ne per arčiausiai. Taip pat, nežinau kodėl ir iš kur, bet prie įėjimo aikštelėje buvo išmėtytos kelios poros „crocsų“, - DELFI rašo skaitytoja Anfisa Gubanova.

Pasak jos, siaučiant vėtrai Karoliniškių rajone, V. Vaitkaus g., langai stipriai drebėjo, o stichija sutrikdė ir elektros tiekimą: išsijungė lauko prožektoriai.

O DELFI skaitytojas Olegas informuoja, jog Skaidiškių gyvenvietėje nutrūko geriamojo vandens tiekimas.

„Po vakarykščio škvalo Vilniaus rajono Skaidiškių gyvenvietė be geriamo vandens. Jau sekmadienio 12.00 valanda, o vandens neturime. Skaidiškių gyvenvietėje esanti „Iki“ parduotuvė nuo šeštadienio neprekiauja vandeniu“, - praneša Skaidiškių gyventojas.

Stichija šėlo nejuokais

Prieš 21 val. stiprus vėjas plėšė nuo medžių lapus.

Vilniaus centre prie Gedimino pr. išsijungė lauko šviestuvai.

Jei turite žinių apie audros ir vėtros padarytą žalą, praneškite adresu delfi@delfi.lt.

Permainingi šeštadienio orai sostinėje pareikalavo ir aukų - nuplėštas Vilniaus kooperacijos kolegijos stogas. Dėkojame už nuotrauką Renaldui.

Audra Vilniuje

Skaitytoja Audronė praneša, kad ties Kalnų parku, T. Kosčiuškos g., ant važiuojamosios kelio dalies guli nulaužtas medis.
Marina dalijasi nulaužto medžio nuotrauka.
Audra Vilniuje

Karolis pasakoja, kad Giedraičių g. pusėje vėtra nunešė remontuojamos Vilniaus Žalgirio klinikos laikiną stogą.

"Vaizdą matėme iš Kalvarijų gatvės namo. Vėtra taip pat išpūtė plastikines kėdes iš daugiabučių namų balkonų", - rašo skaitytojas.

Ant tarp Neries ir prekybos centro stovėjusio automobilio užvirto kelio ženklas.
Audra Vilniuje

Skaitytojai praneša, kad nuvirtusių medžių yra ir Lazdynuose.

DELFI skaitytojas Arijus nufilmavo, kaip Gynėjų g. vėtra nulaužė medį, kuris virsdamas nutraukė elektros laidus ir užvirto ant automobilio ir gyvenamojo namo.

Bendrosios pagalbos centras praneša, kad 21 val. 26 min. gautas pranešimas, kad Eglių g. 33 nuplėštas daugiabučio gyvenamojo namo stogas.

Skaitytojas Mindaugas pasakojo, kad prieš prasidedant vėtrai su šeima važiavo iš Ozo prekybos centro į namus.

"Sustojome ties Gerulaičio ir Kalvarijų g. sankryža. Dangus visas užtemęs, medžiai linko, aplinkui skraidė lapai. Staiga kažkas taip trenkėsi į galinį stiklą, kad šis subyrėjo ir iškrito", - pasakojo Mindaugas.

Gierdrė pasakoja, kad Ševčenkos stotelėje Naujininkų link medis nukrito vos keli metrai prieš troleibusą.

Bendrosios pagalbos telefonu taip pat pranešta, kad ant Sapiegos ligoninės stogo užvirto medis.

Tomas praneša, kad iš Baltupių važiuojant Geležinio vilko g. link ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtęs medis. Jį traukė patys vairuotojai.

Skaitytoja Julija teigia, kad Muitinės ir Vivulskio gatvėse nuvartyti stulpai ir nulaužyti medžiai. "Ant žemės guli elektros laidai, dirba gelbėtojai", - rašo skaitytoja.

Ugniagesiai teigia, kad, pirminiais duomenimis, žmonės nenukentėjo.

Donatas pasakoja, kad prieš audrą bėgiojo Vingio parke. Prasidėjus audrai, jis skubėjo iš parko. "Medžiai krito tiesiai prieš akis", - teigia jis.

Sugadino škvalas ir Europos jaunimo paplūdimio tinklinio čempionatą, kuris vyko prie Baltojo tilto.

Renginio žiūrovė pasakojo, kad prasidėjus audrai pasijuto kaip Holivudo filme. Vėjas nuplėšė palapinę, kartu nusitempė ir stulpą.

Algirdas teigė, kad Pamėnkalnio g. 3 namo vidiniame kieme ant namo nukrito didžiulė akacija.

"Medis pakibo ant gyventojų balkonų, dujotiekio vamzdžio ir elektros laidų. Apgadintas stogas, gyventojų langai", - pranešė jis.