Vyro širdis laisva jau dvejus metus, po nelaimingai pasibaigusių santykių su este Katia. Šiuos santykius su vedusia moterimi jam iki šiol primena jos vardo tatuiruotė ant kojos. Pastarąjį piešinį jis kaltina ir dėl visų jį iki šiol persekiojančių nesėkmių dėl santykių.

„Buvo labai skaudu, dvejus metus nieko neturėjau, bet artėjant 30-mečiui pradėjau galvoti, kad jau laikas galvoti apie šeimą“, – DELFI pasakojo Mantas.

Prie taksi automobilio vyras sėdo tik dėl to, kad nusprendė, jog taip bus lengviau susipažinti su merginomis. Nuolatinis jo darbas – barmenas-padavėjas. „Taksi vairavimas man kaip hobis – ir dirbu, ir ieškau žmonos“, – tikino savo istoriją pasakodamas vyras.

Mano, kad nesėkmė meilėje – šeimos prakeiksmas

29-erių Mantas tikina, kad nejaučia spaudimo iš aplinkos, kad jau reiktų kurti šeimą ir auginti vaikus – tai jo paties sprendimas, tačiau priduria, kad ne jam vienam meilės reikaluose nesiseka.

Mantas Bernatavičius
Taksi vairavimas man kaip hobis – ir dirbu, ir ieškau žmonos.

„Turiu seserį, kuriai jau 42-eji. Ji gyvena Ispanijoje. Ji buvo susiradusi vyrą, bet jiems nepasisekė. Dabar ji augina dvylikos metų vaiką, nors su vyru gyvena atskirai, – pasakojo Mantas. – Aš manau, kad tai mūsų šeimos prakeiksmas.“

Mantas pasakoja, kad nesėkmės santykiuose jį lydi jau seniai. Būdamas 18 jis susirado merginą, su kuria draugavo trejus metus, net kartu gyveno, tačiau ir šie santykiai nutrūko. „Per daug jai daviau. Ji išlepo, todėl ir reikėjo išsiskirti“, – tikina vyras.

Mantas Bernatavičius

„Ji į mūsų butą buvo atsivedusi savo draugę, kuri už nieką nemokėjo, tik sėdėdavo ir nuolat šampaną gerdavo dvi savaites. Teko pasikalbėti ir išėjo taip, kad išsiskyrėme“, – pasakojo Mantas.

Nuolatinis darbas merginų nesužavi, todėl vairuoja taksi

Viename Vilniaus restorane barmenu-padavėju dirbantis vyras pasakoja, kad darbo metu negali susipažinti su merginomis – jų nežavi jo profesija. „Dabar – XXI amžius. Dirbu restorane, bet jis nėra aukšto lygio. Dažnai panelės nekreipia dėmesio į padavėjus. Manau, kad, jų nuomone, toks darbas yra žemas“, – tikino Mantas.

Mantas Bernatavičius
Turiu seserį, kuriai jau 42-eji. Ji gyvena Ispanijoje. Ji buvo susiradusi vyrą, bet jiems nepasisekė. Dabar ji augina dvylikos metų vaiką, nors su vyru gyvena atskirai. Aš manau, kad tai mūsų šeimos prakeiksmas.

Jo teigimu, šiuolaikinių merginų reikalavimai labai aukšti. „Būtini pinigai, geras automobilis ir kad vaikinas ją galėtų viskuo aprūpinti, – vardijo Mantas. – Bet po šitos panelės, kurią turėjau iš Estijos, labai pasikeičiau. Nutariau sau neleisti žemintis. Tegul ir manęs siekia moterys, o ne tik aš jų.“

Vyras įvardijo, kad jo zodiako ženklas – Mergelė ir pridūrė, kad myli labai stipriai ir nuoširdžiai. „Suprantu, kad reikia merginai nusilenkti, gražiai elgtis, bet aš noriu, kad ir su manimi taip pat elgtųsi“, – tvirtino vilnietis.

Svarbiausias reikalavimas – meilė

Į klausimą, kokiomis savybėmis turėtų pasižymėti mergina, kurią jis galėtų įsivaizduoti kaip savo žmoną, Mantas atsakė po trumpos pauzės. „Kad būtų šeimyniška, protinga, graži ir kad mane mylėtų“, – su šypsena veide vardijo vyras.

Mantas Bernatavičius

Tiesa, jis pridūrė, kad ir nors yra savarankiškas, norėtų, kad ir moteris juo pasirūpintų. „Esu savarankiškas, bet virėjo profesija man visiškai ne prie širdies. Be abejo, dėl mylinčios moters aš jai tikrai galėčiau pagaminti valgyti, bet labiau norėčiau, kad ji man pagamintų“, – tikino Mantas.

Mantas Bernatavičius
Suprantu, kad reikia merginai nusilenkti, gražiai elgtis, bet aš noriu, kad ir su manimi taip pat elgtųsi.

Ir nors jis iš pradžių nedrąsiai vardino kai kurias savybes, vėliau įvardijo pačią svarbiausią – kad du žmonės būtų kaip vienas kumštis. „Neieškau tokios moters, kuri mane aprūpintų. Ieškau tokios, kuri ir pati užsidirbtų. Aš irgi užsidirbu. Norėčiau kartu gyventi, – kalbėjo vyras. – Turiu butą Žemuose Paneriuose, bet ten negyvenu, nes man jis per didelis. Vienam ten būti – depresija.“

Patikusioms merginoms rodo dėmesį, bet atsako nesulaukia

Porą mėnesių taksi vairuotoju dirbantis vyras tikina, kad leido sau parašyti žinutes kelioms merginoms, tačiau abipusė simpatija dar neužsimezgė.

„Parašiau vienai, kitai. Kai parašiau trečiai panelei – nustojau, – pasakojo Mantas. – Pirmai panelei parašiau, kad ji labai graži, bet ji turi vaikiną. Antrai parašiau, bet ji pati dirba prekybos centre, kepa batonus, jai reikalingas gražus automobilis, o ji pati yra 24-erių metų ir turi tris vaikus. Ką aš darysiu tu tokia panele?“

Mantas pasakoja, kad rodo dėmesį ir dar kelioms merginoms, bet ir iš jų atsako nesulaukia. „Važinėju pas barmenę ir padavėją, seniai jau važinėju, šokoladus joms vežu, bendrauju su jomis, – pasakojo Mantas. – Prieš savaitę susipažinau su dar viena padavėja. Kaip supratau, aš jai patikau, bet kai parvežiau ją namo su taksi, ji man pasakė, kad yra neseniai išsiskyrusi ir nenori jokių santykių.“

Mantas nepraleidžia progos naujų santykių paieškoti ir darbe, tačiau ir vėl nesėkmingai: „Net ir darbe, jei ateina kokios nors panelės, jei pakviečiu jas kavos, tai paaiškėja, kad jos tik atvažiavusios trumpam iš kokio Minsko ar panašiai. Tai ką su tokiomis daryti? Jos važiuos namo ir viskas baigsis“.

Mantas Bernatavičius
Parašiau vienai, kitai. Kai parašiau trečiai panelei – nustojau. Pirmai panelei parašiau, kad ji labai graži, bet ji turi vaikiną. Antrai parašiau, bet ji pati dirba prekybos centre, kepa batonus, jai reikalingas gražus automobilis, o ji pati yra 24-erių metų ir turi tris vaikus. Ką aš darysiu tu tokia panele?

Vyras tikina, kad jei moteris turi vieną vaiką – viskas gerai, jei daugiau – problematika. „Kai vaikas paauga, jis pradeda mąstyti kitaip. Tada viskas sunkiau. Sunkiau priima kitą žmogų, – tikino Mantas. – O jei turėtų vieną vaiką, tai nieko tokio, jei man ta moteris labai patiktų.“

Vaikinas neslepia – jo reikalavimai turbūt per aukšti, tačiau pats save vertina gerai: „Dešimties balų sistemoje vertinčiau aštuonetu. Nelabai aukštai, bet taip normaliai“.

Socialiniai tinklai pažinčių paieškoms nežavi

„Tokie dalykai man nelabai patinka, – į klausimą, ar nebandė merginos ieškoti socialiniuose tinkluose ar specialiose programėlėse. – Po tos merginos, kurią turėjau trejus metus, praradau žavesį, nebemoku bendrauti su moterimis taip, kaip reikėtų. Nežinau, ką daryti.“

Mantas Bernatavičius

Vyras tikina, kad jam labiausiai patiktų, kad merginos viską suprastų tiesiai šviesiai: „Ateičiau, pasakyčiau, kad ji man patinka ir viskas. Taip paprastai. O ne kažką sukti ar dar kažką“.

Bendravimą internetu jis ir laiko būtent tokio stiliaus bendravimu, koks jam nepatinka. Ir nors jis pasirinko tiesioginį kelią susipažinti su merginomis – nežinia, kiek dar laiko jis suks ratus Vilniuje taksi automobiliu.

Mantas Bernatavičius
Po tos merginos, kurią turėjau trejus metus, praradau žavesį, nebemoku bendrauti su moterimis taip, kaip reikėtų. Nežinau, ką daryti.

„Neseniai važiavau su tokiu vyru, kuris pasakė, kad reikia tiesiog gyventi savo gyvenimą ir ji pati ateis. Aš sutinku, – tvirtino vyras. – Kiek jau dabar pravažinėjau su taksi, manau, kad man tai liks kaip hobis, nes kiek klienčių jau vežiau ir kalbėjau apie tai, atrodo, kad jos sutiktų, bet kažkas neleidžia ir jos nesutinka net kavos atsigerti.“

Ketina naikinti liūdnus prisiminimus keliančią tatuiruotę

Buvusios merginos vardo tatuiruote pasipuošęs vyras pasakojo, kad tuo metu nė neabejojo savo sprendimu, tačiau dabar jau žino tikslią datą, kada tatuiruotės ant jo kūno neliks.

„Galvojau, kad čia mano vienintelė moteris. Buvo labai stiprus ryšys, tikėjausi, kad viskas bus gerai. Bet išėjo taip, kad buvau praradęs vairavimo pažymėjimą, buvo užklupęs sunkus laikotarpis, prašiau jos šiek tiek palaukti, pakentėti ir viskas bus gerai, bet ji norėjo kitaip, – pasakojo Mantas. – Tada ji paviešino nuotrauką iš kalnų su savo vyru. Tada supratau, kad reikia išsiskirti.“

Vis dėlto, tatuiruotės netrukus neliks. „Jau tuoj važiuosiu darytis kitą tatuiruotę ant viršaus“, – šyptelėjo vyras.