Vilnietis Vaidotas įamžino dviračių eismą draudžiantį ženklą prie vienos kavinės, įsikūrusios ant vandens. Kavinė „Kitas krantas“ išsidėsčiusi ir ant vandens, ir krante, o kavinės staliukus skiria pėsčiųjų ir dviračių takas.

Tokiu ženklu pasipiktinęs Vaidotas nuotrauka pasidalijo feisbuke. Čia netrukus ėmė lietis klausimai: ar tai legalu?

Vienas vilnietis pasidalijo savo įspūdžiais: esą savo akimis matė, kad kartą dviratininkas toje kavinėje partrenkė galimai neblaivų užsienietį. Kitas komentavo, kad ten į jį patį vos neįsirėžė dviratininkas.

Nuotrauka feisbuke pasidalijęs Vaidotas Zapolskis DELFI pasakojo, kad ženklą įamžino antradienio vakarą. Trečiadienį ženklo jau nebuvo. „Tokiais ženklais jie gali apsistatyti savo kaimuose kur nors, o ne viešoje erdvėje“, – piktinosi Vaidotas ir tikino, kad nuotrauką ketina nusiųsti Vilniaus savivaldybei.

V. Zapolskis spėja, kad ženklą galėjo pastatyti kavinės darbuotojai. „Ten yra du objektai: kavinė ir gondolistas. Arba vienas, arba kitas pasistatė. Aišku, jie sakys, kad ne jų, – kalbėjo pašnekovas. – O ženklai stovėjo iš abiejų kavinės pusių. Greičiausiai tai kavinės darbas, nes, kiek žinau, kai kuriomis dienomis ten vyksta lindyhopo vakarai, kurių metu visi šoka ant tako – toje erdvėje, kur visi eina.“

Ženklas Neries krantinėje

Kol Vaidotas fotografavo ženklą, pro jį pravažiavo pagyvenusių užsieniečių pora. Ženklą pamačiusi pora nulipo nuo dviračių ir tuos kelis šimtus metrų juos pasivedė šalia. „Tai mes taip reprezentuojame savo sostinę?“ – pyko pašnekovas.

DELFI susisiekus su kavine „Kitas Krantas“, telefonu atsiliepęs vaikinas teigė, kad nieko nežino apie šį ženklą.

„Žinokite, jus kažkas suklaidino. Nėra ten tokių ženklų, jie buvo lygiai vieną valandą ir jau seniai ten jų nėra“, – teigė vaikinas.

Jis negalėjo pasakyti, kodėl tas ženklas ten atsidūrė. „Ta prasme, ne mūsų iniciatyva buvo pastatytas ten jis, – teigė darbuotojas. – Kažkas tiesiog. Ta prasme, aš nieko apie tai nežinau, negalėčiau komentuoti, bet tų ženklų nėra jau seniai. Negaliu komentuoti, nes ne aš jį stačiau. Ta prasme, ne mes.“

Paprašius prisistatyti, vaikinas atsakė „negaliu“ ir mandagiai, tačiau labai greitai baigė pokalbį.

Dviračių eismą draudžiami ženklai prie kavinės buvo pastatyti antradienio vakarą. Būtent tą vakarą DELFI fotografė įamžino kavinėje šokančius žmones ir pasidalijo įrašu DELFI „Instagram“ paskyroje: