Gedimino prospekte, kaip paprastai per šventes, šurmuliavo prekybininkai, prekiaujantys papuošalais, žaislais, duona, kumpiais, prieskoniais, kailinėmis kepurėmis, rankinėmis ir kitais daiktais.

Tautų mugės metu Vinco Kudirkos aikštėje taip pat vyksta ir Gdansko kultūros dienos.

Per Tautų dienas vilniečius ir miesto svečius sveikins karaimų, totorių, lenkų, rusų, vokiečių, ukrainiečių, baltarusių ir lietuvių meno kolektyvai iš Vilniaus krašto, Trakų, Visagino ir Pabradės.

Mugės koncertinėje programoje taip pat pasirodys svečiai iš užsienio – kolektyvai iš Lenkijos, Airijos, Ukrainos, Baltarusijos, kurie pristatys savo šalių folklorą. Folklorinių kolektyvų pasirodymai vyks ir sekmadienį.

Vilniaus miesto širdyje per šventes prekiaus amatininkai, atskiroje ekspozicinėje zonoje įsikurs Tautų mugės lėlės. Parodoje bus lėlių ir meškiukų, joje dalyvaus kūrėjai iš Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Ispanijos, Latvijos, Estijos, Moldovos ir Lietuvos.

Šeštadienį Lukiškių aikštėje įsikūrė Lietuvos kariuomenės stovykla, o vakare bus pamatyti Ugnies reginį „Ženklai pagal Donelaitį“. Čia bus kuriama Kristijono Donelaičio „Metams“ dedikuota ugnies skulptūra „Sodas“. Šią skulptūrą ketinama kurti iš medžio ir šiaudų – ji bus 6 metrų aukščio ir tiek pat pločio. Skulptūra ugnies reginiu taps 20.30 val. Idėjos autorė „Ugnis ir kaukė“. Skulptūros autorius – K. Venclovas.
 
Visas tris dienas Gedimino prospekte vyks Bulvių festivalis. Pirmojo pasaulinio karo 500 litrų talpos katile bus verdama įspūdingo skonio ir spalvos košė, kurios mugės dienomis vilniečiai ir miesto svečiai galės nemokamai ragauti.

Tautų mugės akimirkos – DELFI fotografo Tomo Vinicko akimis: