Meras Remigijus Šimašius teikia siūlymą iš vicemero pareigų atleisti konservatorių deleguotus vicemerą Valdą Benkunską bei administracijos direktoriaus pavaduotoją Arvydą Darulį.
Į vicemerės pareigas bus teikiama Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) - Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovės Editos Tamošiūnaitės kandidatūra.


Jis būtų atsakinga už švietimą ir energetiką.


41 metų E. Tamošiūnaitė nuo 2007 metų ėjo įvairias pareigas Vilniaus savivaldybės administracijoje, 2013 – 2014 metais buvo švietimo ir mokslo viceministrė. Šiuo metu ji yra savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto narė.


Sostinės mero aiškinimu, E. Tamošiūnaitės kandidatūrą į vicemerės pareigas LLRA kol kas teiks dar formaliai neprisijungę prie koalicijos.


Anot R. Šimašiaus, galutinai suderinus susitarimo detales naują koaliciją Vilniaus mieste sudarytų keturios partijos – liberalai, socialdemokratai, Lenkų rinkimų akcija bei „Tvarka ir teisingumas“.


Vilniaus liberalai praėjusią savaitę paskelbė nutraukiantys darbą su konservatoriais dėl esą nuolatinio trukdymo priimti sprendimus. Konservatoriai savo ruožtu tvirtino, kad liberalų netenkina jų keliami didesni skaidrumo reikalavimai. Liberalų sąjūdis, kaip juridinis asmuo, sulaukė teisėsaugos įtarimų dėl stambaus masto prekyba poveikiu ir kyšininkavimo.


Valdančiąją koaliciją Vilniaus savivaldybėje iki šiol sudarė 31 politikas iš 51: penkiolika liberalų, po keturis socialdemokratus bei „Lietuvos sąrašo“ atstovus, taip pat jau buvę partneriai – aštuoni Tėvynęs sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai.


Opozicijoje buvo trys „tvarkiečiai“, iš Liberalų sąjūdžio frakcijos pasitraukęs britas Markas Adamas Haroldas, dešimt Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos atstovų, šeši Artūro Zuoko vadovaujami Lietuvos laisvės sąjungos ( liberalų) politikai – pastarieji, kaip ir konservatoriai, į naują koaliciją nekviečiami.