Pirkimo laimėtoju, kaip jau skelbėme, paskelbta su statybų kompanija „Vėtrūna“ siejama bendrovė „Energesman“. Toks sprendimas priimtas pašalinus 6 iš 7 konkurso dalyvių, tarp jų – ir pretenziją VPT pateikusią koncerno „Icor“ (buv. „Rubicon Group“) kompaniją „Prime Capital“.

VPT nuomone, rimtų procedūrinių pažeidimų VAATC nepadarė.

„VPT, įvertinusi VAATC vykdomą mechaninio biologinio apdorojimo įrenginių projektavimo, statybos ir eksploatavimo viešąjį pirkimą, Lietuvos Respublikos viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų nenustatė ir neprieštarauja, kad būtų tęsiamos pirkimo procedūros“, - teigiama VPT penktadienį išplatintame pranešime.

Tiesa, panašu, kad batalijos dėl šiukšlių dar nėra baigtos, ir savo žodį dar turės tarti teismas.

„VPT, atsižvelgdama į tai, kad konkurso dalyviai bendrovės „Bio Waste Technologies“, „Prime Capital“, „LitCon“ ir “Energesman“ yra pateikusios ieškinius teismui, dėl jų dalykų nepasisako“, - informuoja VPT.

DELFI primena, jog dėl VAATC konkurso susiriejo Vilniaus valdantieji – meras Artūras Zuokas ir vicemeras, „darbietis“ Jonas Pinskus, kuruojantis VAATC. Abu politikai svaidėsi kaltinimais per sostinės tarybos posėdį, tačiau į rimtesnę konfrontaciją šis valdančiųjų konfliktas kol kas neperaugo.