Buvusi opozicija anksčiau ragino priedus atimti, tačiau atėjusi į valdžią ketina ir toliau juos mokėti.

Trečiadienį sostinės savivaldybės taryba balsuos dėl socialdemokratų (LSDP) siūlomo Vytauto Milėno skyrimo į administracijos direktoriaus pareigas ir liberalcentristų (LiCS) deleguojamo Virginijaus Dastiko skyrimo į direktoriaus pavaduotojus.

Sprendimų projektuose numatoma, kad tarnautojams bus mokamas darbo užmokestis ir nustatoma 60 proc. pareiginės algos dydžio priemoka „už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą“.

Tokius pačius priedus gauna ir anksčiau paskirti du direktoriaus pavaduotojai - Jonas Urbanavičius ir Gerardas Aidigintas Jurkonis.

Kai oponavo - priedus atiminėjo

60 proc. pareiginės algos dydžio priemokas gaudavo ir ankstesnės kadencijos savivaldybės administracijos vadovai.

Priemokos nespėjo gauti tik sausio pabaigoje į direktoriaus pavaduotojus paskirtas ir netrukus, pasikeitus valdžiai, atstatydintas Gžegožas Saksonas.

Savivaldybės interneto puslapyje yra išlikęs sausio 21 d. tarybos posėdžio įrašas, kuriame galima išgirsti, kaip opozicija, dabar valdanti miestą, pritaria siūlymui „sulyginti“ visų pavaduotojų atlyginimus: ragina neskirti priedo G. Saksonui ir atimti priemokas iš visų kitų pavaduotojų.

„Mūsų frakcija pritaria suvienodinimui visų sąlygų. Įvertinus ekonominę situaciją Lietuvoje, kaip ir kitose valstybinėse institucijose, kur visiems priedai yra nuimti, aš kviečiu pasisakyti už tai, kad priedai būtų suvienodinti iki nulių visiems, nes situacija tikrai yra pakankamai sudėtinga Vilniaus miesto savivaldybėje. Susiveržkime diržus visi, ne tik Seimo nariai“, - frakcijos vardu kalbėjo LiCS seniūnas Algimantas Vakarinas.

DELFI primena, kad administracijos vadovų atlyginimai yra didžiausi savivaldybėje, jie uždirba daugiau nei pats meras. Administracijos direktorius su priedais ir priemokomis vidutiniškai „į rankas“ gauna 5839 litų per mėnesį, jo pavaduotojai – 5514 litų per mėnesį.