„Tvarka ir teisingumas“ apie grįžimą koaliciją paskelbė praeitą savaitę, kai frakcija atsinaujino dviem nariais - Broniumi Cicėnu ir Valerijumi Stankevičiumi. Jie pakeitė į Seimą išrinktus Juozą Imbrasą ir Rimą Andrikį.

Tai nustebino socialdemokratus ir konservatorius, kurie teigia nieko nežinoję apie sprendimą ir reikalauja liberalų paaiškinimų. Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos atstovai sako nepripažįstantys koalicijos partnerių grįžimo.

Liberalai laikosi pozicijos, kad gegužę iš valdančiųjų „tvarkiečiai“ pasitraukė tik formaliai, kadangi apie tai pareiškė tik žodžiu, bet parašų koalicijos sutartyje neatšaukė. Už grįžimą į koalicija „Tvarkos ir teisingumo“ atstovams žadamas svarbus Aplinkos ir energetikos komiteto pirmininko postas, taip pat dar vieno komiteto vicepirmininko pareigos.

Apie tai, jog palieka Vilniaus valdančiuosius „tvarkiečiai“ pranešė šių metų gegužę. Jie nurodė, kad nemato pažangos įgyvendinant partijų susitarimą. Sprendimą tuomet priėmė partijos valdyba, patiems Vilniaus „tvarkiečiams“ tai buvo staigmena.

Jei koaliciją papildys „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai, joje bus 31 tarybos narys: 15 liberalų, 8 konservatoriai, 4 socialdemokratai, 3 „tvarkiečiai“ ir 4 „Lietuvos sąrašo“ atstovai. Iš viso taryboje dirba 51 politikas.