Šiuo metu parke 150 – 200 kv. metrų plote atliekamam archeologiniam tyrimui vadovauja hab. dr. Vytautas Urbanavičius.

Manoma, kad rasti 1944 – 1947 metais MGB sušaudytų ir užkastų asmenų palaikai. Iki šiol rasti 706 palaikai. Tikimasi, kad gali būti iškasta dar apie šešiasdešimt palaikų.

Šiuo metu parke įgyvendinama “ Tuskulėnų rimties parko sukūrimo programa”. Programos paskirtis - buvusio Tuskulėnų dvaro sodyboje įkurti Tuskulėnų rimties parką, kurio pagrindiniai akcentai būtų dvaro pastatai ir kolumbariumas. Jame būtų tinkamai palaidoti MGB aukų palaikai.

Tuskulėnų rimties parkas su prieigomis užims 7,5 hektaro teritoriją, į ją pateks buvusio Tuskulėnų dvaro centriniai rūmai ir oficina, dvaro parkas ir jo prieigos, kuriose yra išlikusi šv.Teresės koplytėlė ir pastatas ( buvusi P.Valickio vila ).

Restauruotuose buvusio Tuskulėnų dvaro pastatuose ketinama įrengti XX a. II pusės Lietuvos martirologijos muziejų, kuriame atsirastų vietos ir Tuskulėnų dvaro istorijos ekspozicijai. Šis muziejus bus Lietuvos genocido aukų muziejaus filialas.

Parko teritorijoje bus išsaugoti buvusio dvaro parko želdiniai, atkurti tvenkiniai. Ši vieta bus skirta vilniečių ir sostinės svečių lankymui.Parko prieigose bus sutvarkyta Neries upės krantinė, įrengti privažiuojamieji keliai, automobilių stovėjimo aikštelės.

Programos įgyvendinimo pradžia – 2003 metai, pabaiga – 2007 metai. Programai įgyvendinti Kultūros vertybių apsaugos departamentui 2003 metais iš valstybės biudžeto skirta 850 000 litų.