STT atliekant ikiteisminį tyrimą, susijusį su Šiaulių apygardos teismo teisėju Raimundu Jurgaičiu, buvo gauta duomenų apie kitų asmenų padarytus korupcinio pobūdžio nusikaltimus, susijusius su žemės paskirties keitimo klausimais.


STT Komunikacijos skyriaus vadovė Renata Keblienė Delfi patvirtino, kad siekiant patikrinti galimai padarytos nusikalstamos veikos aplinkybes, šią savaitę atlikti suplanuoti procesiniai veiksmai (kratos, apklausos ir t.t.). Įtarimai dėl prekybos poveikiu ir papirkimo pareikšti 3 privatiems asmenims. Taip pat įtarimai dėl kyšininkavimo yra pareikšti vienam Vilniaus m. savivaldybės darbuotojui.

Tyrimą kontroliuoja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.

Įtariamiesiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir nebendrauti su nustatytais asmenimis.

Savivaldybės administracijos direktoriaus Povilo Poderskio teigimu, šią savaitę sužinojus apie įtarimus kelerius metus savivaldybėje dirbantis specialistas iškart buvo nušalintas nuo pareigų.

P. Poderskis Delfi sakė: „Vienam Detaliojo planavimo ir architektūros poskyrio specialistui yra pareikšti įtarimai. Suprantu, kad ten yra didesnis reikalas, kuriame savivaldybės tarnautojas yra vienas iš daugelio žmonių. Pilnai bendradarbiaujame su teisėsauga ir teiksime visą informaciją, bet šiuo metu ne viską galime atskleisti, kadangi vyksta tyrimas.“