Radijo laidų lenkų kalba viešasis pirkimas paskelbtas šio mėnesio pradžioje. Savivaldybė nurodo, kad 3-5 minučių trukmės laidos lenkų kalba radijo eteryje turi skambėti kiekvieną darbo dieną. Numatoma, jog sutartis tarp savivaldybės ir radijo stoties galios vienus metus be galimybės ją pratęsti.

Kaip DELFI teigė sostinės savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Irma Juškėnaite, radijo laidų prisireikė, kad palaikytų kontaktą su lenkų tautine mažuma.

„Vilnius yra daugiatautis miestas, lenkų mieste gyvena beveik 19 proc., o Vilniaus rajone daugiau nei 60 proc., todėl būtina užtikrinti nuolatinę informacijos sklaidą. Beje, Vilniaus miesto savivaldybė, pavyzdžiui, su lenkų kalba transliuojančiu radiju „Znad Willi“ sutartis buvo pasirašiusi ir sėkmingai įgyvendinusi ne kartą. Taip pat skiriamas dėmesys ir kitoms tautinėms mažumoms, pavyzdžiui, rusams, buvo sutartys su „Obzor“ ir kitais leidiniais“, - kalbėjo I. Juškėnaitė.

Pasak jos, radijo laidos neapsiribos kokia nors siaura tematika – kiekvieną darbo dieną lenkų auditorija bus informuojama apie Vilniaus miesto bei savivaldybės aktualijas. Radijo laidų turinį jų kūrėjai privalės iš anksto suderinti su savivaldybe.

Paklausta, kodėl konkurse nustatytos tokios sąlygos, kurių neatitinka dauguma Lietuvos radijo stočių, I. Juškėnaitė teigė, jog konkurso reikalavimai parengti „atsižvelgiant į savivaldybės poreikį“. Tačiau „Znad Wilii“ esą nėra vienintelė pretendentė į savivaldybės pinigus.

„Mūsų žiniomis, sąlygas taip pat atitinka, pavyzdžiui, „Marijos radijas“, - sakė I. Juškėnaitė.

Kiek sostinei kainuos užsakomosios laidos lenkų kalba – savivaldybė kol kas neprognozuoja.