„Buvo ir degustacijos, ir someljė patarimai tuo klausimu, tai yra puikus vynas prie valgių, prie kompanijos. Tai tikrai nėra ekonominės klasės vynas, bet tikrai nėra ir kažkoks ypatingai prabangus“, – LNK laidai KK2 vyno rūsio atsiradimo savivaldybėje aplinkybes pasakojo Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Kaip teigiama laidoje, vienas vyno butelis savivaldybei atsiėjo 20 eurų. Anot P. Poderskio visi alkoholinio gėrimo buteliai buvo išdovanoti savivaldybės partneriams, didesnėms įmonėms, su kuriomis dirba, ministerijoms.

„Atsimenu ir Vidaus reikalų ministerijai dovanojome vieną butelaitį, buvo labai puikus metas“, – laidoje kalbėjo P. Poderskis.

Savivaldybės vynas

Pagal alkoholio kontrolės įstatymą savivaldybė vyno nei pirkti, nei dovanoti negali. Už įstatymo pažeidimą Vilniaus savivaldybei gresia bauda nuo 289 eurų iki 2986 eurų.

Tačiau, pasak P. Poderskio, nebūtina visų įstatymų laikytis: „Nežinau, ar mes taip jau linkę kažkaip „šyrai čiesnai“ derintis prie tų įstatymų. Be abejo, labai svarbu, kad alkoholio vartojimo, kaip po tokio, valstybės tarnyboje, visą dieną, netgi ne visą dieną, apskritai nebūtų. Darbas turi būti atliekamas blaiviai“.

P. Poderskis prisipažįsta, kad savivaldybės perkamą vyną geria ir pats, ir jo pavaduotojai, vyno gauna ir savivaldybės tarybos nariai. „Tikrai taip, tiek baltą, tiek raudoną ragavau, puikus vynas“.

600 vyno butelių atsargos Vilniaus savivaldybėje jau beveik baigėsi, todėl miesto valdžia žada naują vyno užpirkimą. Šįkart bus perkamas ne prancūziškas, bet lietuviškas vynas. Taip Vilnius esą geriau reprezentuos Lietuvą.

Beje, prancūziško vyno butelį Vilniaus administracijos direktorius Povilas Poderskis siūlėsi padovanoti ir KK2. Žurnalistams atsisakius, Poderskis nusprendė vyną pasiimti sau. „Šitą butelį užsidirbau, aš jį pasiimsiu ir šiandien prasidarysiu“.