"Ši sąlyga bus išimta iš pirkimo dokumentų, taip pat bus pratęstas viešojo pirkimo procedūrų laikas", - teigiama penktadienį išplatintame savivaldybės pranešime.

Savivaldybė taip pat pažymi, jog planuojama išimti pirkimo dokumentų sąlyga, kad publikacijos neturi būti pažymėtos kaip reklaminiai straipsniai, neužkirto galimybės konkurse dalyvaujantiems leidiniams kitaip pažymėti savivaldybės skelbiamos informacijos.

Savaitraštis "15min" penktadienį pranešė, kad Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė viešąjį konkursą, kurį laimėjusi žiniasklaidos priemonė skelbs meriją giriančias publikacijas nenurodydama, kad tai reklama.

Savivaldybė pageidavo, kad konkursą laimėjusi žiniasklaidos priemonė paskelbtų 45–60 straipsnių. Jie būtų publikuojami devynis mėnesius – iki pat Seimo rinkimų, kuriuose ketina dalyvauti sostinės mero Artūro Zuoko įkurta "Sąjunga TAIP".

Konkurso laimėtojas turėjo paaiškėti balandžio 3-iąją.

Konkurso sąlygas sukritikavo Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) pirmininkas Dainius Radzevičius.

Viešųjų pirkimų tarnybos vadovas Žydrūnas Plytnikas savaitraščiui sakė, kad reikalavimas neišskirti reklaminių straipsnių jam atrodo keistas. Jo teigimu, jeigu konkurso sąlygose yra pažeidimų, reikia bausti už jų sudarymą atsakingus asmenis, o ne savivaldybę.