Neoficialiais duomenimis, priemokos siekė apie 20-50 proc. darbo užmokesčio ir buvo išmokėtos lapkričio bei gruodžio mėnesiais, tačiau savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius teigia, jog „atlyginimų vidurkis nei gruodį, nei lapkritį nebuvo didesnis nei įprastai“.

„Nei Kalėdinių premijų, nei „tryliktų“ atlyginimų ar kažkokių papildomų priedų niekam savivaldybėje nebuvo skirta“, - teigiama DELFI atsiųstame savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus atsakyme.

Tuo tarpu kai kurie savivaldybės darbuotojai DELFI patvirtino, jog metų pabaigoje gavo didesnį darbo užmokestį. Jų teigimu, daliai žmonių priemokos buvo išmokėtos lapkritį, daliai – gruodį.

- Pone V. Klimantavičiau, ar su visa savo atsakomybe galite paneigti, kad nebuvo jokių priedų, premijų ir kalėdinių išmokų?

- Premijų ir kalėdinių išmokų nebuvo.

- Didesnių atlyginimų lapkritį ir gruodį taip pat nebuvo?

- Nu jūs susipažinkite su valstybės tarnybos įstatymu, ten gi yra nustatyta, kad priedai ir priemokos nustatomi pagal tam tikrus parametrus.

- Taip, pavyzdžiui, už papildomą darbą ir panašiai. Tai ar buvo taip, kad darbuotojai masiškai dirbo papildomai gruodžio mėnesį?

- Taip, reikėjo daug darbų pabaigti.

- Tai dirbo?

- Taip.

Ir dėl to jiems už papildomas darbo valandas buvo išmokėtos priemokos?

- Nu kaip nustato mūsų darbo apmokėjimo tvarkos.

A.Zuokas apie priemokas nieko nežino?

Vilniaus meras Artūras Zuokas, klausiamas apie metų pabaigoje išmokėtus pinigus darbuotojams, teigė, jog, jo žiniomis, savivaldybė kalėdinių premijų ir priedų nemokėjo, nors apie priemokas už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą jis neužsiminė.

„Savivaldybė nemokėjo. Jūs skambinkite administracijos direktoriui, bet šiaip savivaldybė jokių kalėdinių premijų ir priedų nemokėjo“, - DELFI sakė A. Zuokas.

Vilniaus savivaldybės skola šiuo metu siekia apie 800 mln. Lt. Pats A. Zuokas neseniai skundėsi, kad Vilniaus skolos gali pasiekti milijardo litų ribą ir dėl to kaltina valdančiuosius.

Jį piktina, kad Seimas nepritarė savivaldybės prašymui visą sostinės gyventojų sumokamą gyventojų pajamų mokestį (GPM) skirti Vilniui ir neperskirstyti kitoms savivaldybėms bei iki 35 proc. sumažintas skolinimosi limitas.