Tuo metu Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė pažymi, kad tokio masto renginiai kelia riziką naujiems COVID-19 židiniams visuomenėje plisti.

„Savivaldybė iš savo pusės neišduoti leidimo renginiui (protestui – ELTA), nesigilinant į jo turinį, (...) negali. Tad iš principo mes veikiame vadovaujantis šiuo metu galiojančiais įstatymais.

Iki šiol, bent jau su organizatoriais kiek esame šnekėję, visada prašydavome tokias iniciatyvas nukelti laikams, kai bus saugiau. Šiuo atveju susitarti nepavyko. Ir jeigu mes net ir būtume neišdavę leidimo, bet kokiu atveju tokį sprendimą apskundus per nepilną savaitę jis grįžtų bumerangu ir mes vis tiek tą leidimą formaliai turėtume išduoti“, – „LRT Radijui“ teigė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Adomas Bužinskas.

Tuo metu NVSC atstovė Justina Petravičienė pažymėjo, kad plintant britiškajai COVID-19 atmainai net mažesnio masto renginiai gali iššaukti naujus ligos protrūkius šalyje.

„Mes tikrai matėme atvejų augimą po ilgojo Vėlinių savaitgalio ir po didžiųjų metų švenčių. Plintant britiškajai viruso atmainai tikrai negalime būti tikri, ar žmogus neserga ir ar neužsikrėsime patys. Nesvarbu, kokio masto tai būtų renginys, ar didesnis ar mažesnis, bet kokiu atveju rizika, kai toliau turime viruso plitimą visuomenėje, išlieka“, – teigė ji.

Vilniaus miesto savivaldybė į Šeimų sąjūdžio organizuojamą protesto mitingą Vilniaus Vingio parke gegužės 15 d. leido surinkti iki 7 tūkst. žmonių iš visos Lietuvos.

Šeimos sąjūdžio teigimu, numatytąją dieną automobilių kolona pajudės iš Klaipėdos į Vilnių, pakeliui prisijungiant įvairių regionų dalyviams, kol galiausiai visi susirinks į „visos Lietuvos vienybės ir protesto mitingą Vingio parke“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (391)