Tai Delfi patvirtino Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius.

Jis pabrėžė, kad leidimas išduotas protestui, o ne renginiui ar koncertui, nes šiuo metu tokie renginiai dar yra uždrausti dėl karantino ribojimų.

„Kalbėsimes dar kartą su rengėjais ir pareigūnais del reikalavimų“, – Delfi sakė K. Vaitkevičius.

Šeimų sąjūdis savo internetinėje svetainėje rašo, kad maršas rengiamas dėl „ideologinio karo metodais vykdomos agresyvios genderistinės propagandos ir valdančiosios daugumos rengiamų įstatymų, prieštaraujančių Tautos referendumu priimtai Lietuvos Respublikos Konstitucijai“.

Patys renginio organizatoriai dar balandžio 8 dieną paskelbė, kad leidimas organizuoti šį protestą yra gautas.

Žadama, kad automobilių kolona pajudės iš Klaipėdos į Vilnių, pakeliui prisijungiant kitų regionų dalyviams, visi susirinks į „visos Lietuvos vienybės ir protesto mitiną Vingio parke“.

Maršo organizatoriai skelbia, kad prisijungus visų rajonų dalyviams, „maršo atkarpoje nuo Kauno iki Vilniaus galimas magistralės perkrovimas, todėl prašome rimties ir susitelkimo. Būkime draugiški kitiems dalyviams ir tolerantiški pareigūnams, nes jie mūsų tautos dalis. Manome, kad šioje atkarpoje automobilių skaičius gali siekti 700–2000 (lengvųjų automobilių)“.

Organizatoriai protesto taisyklėse užsimena ir apie „koncertinę protesto akcijos vietą“.

Delfi primena, kad praėjusią savaitę Vyriausybė švelnino karantino sąlygas. Nuo šio pirmadienio leidžiami renginiai, kai juose dalyvauja ne daugiau kaip 150 žiūrovų, laikantis nustatytų reikalavimų.

Renginius uždarose erdvėse leidžiama organizuoti, kai užpildoma ne daugiau kaip 30 proc. visų sėdimųjų vietų, užtikrinant bilietų platinimą elektroniniu būdu ir (arba) žiūrovų registravimą, kad vyresni nei 6 metų žiūrovams dėvi kaukes, taip pat kitas valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas sąlygas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (418)