V. Uspaskichas ketvirtadienį neneigė, kad išvakarėse buvo susitikęs su A. Pukeliu, tačiau atsisakė atskleisti, apie ką su juo kalbėjosi. Tiesa, Darbo partijos (DP) pirmininkas neslėpė, kad tauragiškį jis pažįsta, bet jo esą nesieja bendri reikalai.

„Pažįstu žmogų, su visais bendrauju, kas yra neuždraudžiamas, ant kurio nėra lentelės pakabinta, kad negalima bendrauti“, – žurnalistams aiškino V. Uspaskichas.

Paklaustas, ar jo politinei karjerai nepakenks neigiamai linksniuojamas „Šviniaus“ vardas, V. Uspaskichas ėmė teisintis: „Aš net nežinau jo reputacijos, nežinau jo blogų, gerų darbų – man niekas to nepristatė“.

Vis dėlto DP pirmininkas prisipažino, kad A. Pukelis prašė jo asmeninės pagalbos – esą kelios europarlamentaro firmos dirba Baltarusijoje, šioje šalyje savo verslą vysto ir tauragiškis. Kokios konkrečiai pagalbos prašė „Švinius“, politikas neįvardijo.

A. Pukelis Baltarusijos įmonėje „Prostor trains market“ dirba direktoriaus pavaduotoju.

Pasak V. Uspaskicho, trečiadienio vakarą restorane įvykęs susitikimas nėra susijęs su artėjančiais savivaldybių tarybos rinkimais. „Tai jokių reikalų su politika neturi, nėra ir jokio bendro verslo“, – tikino jis, pažymėjęs, kad A. Pukelis nėra DP rėmėjas.

„Mes stengiamės iš šono neimti pinigų, mes stengiamės būti nepriklausomi“, – aptakiai į žurnalistų klausimus atsakinėjo europarlamentaras.

V. Uspaskichas tvirtino, kad jo ir „Šviniaus“ nesieja finansiniai reikalai, nes versle jis dalyvauja tik tuomet, kai turi „pilną jo kontrolę“ – ne mažiau kaip dviejų trečdalių paketą.

„Tai supratau, kad Baltarusijoje yra du trečdaliai akcijų jūsų ir trečdalis „Šviniaus“?“ – V. Uspaskicho bandė klausti televizijos laidos „Kakadu“, kuriai apie europarlamentaro ir nusikalstamo pasaulio autoriteto susitikimą pranešė žiūrovai, reporteris.

„Nu, žinot, aš kartais naudoju tokį epitetą „tūpas žurnalistas“ – kuris nesugeba išgirsti iš pirmo klausimo ir kuris jau užduoda šeštą klausimą, – jeigu šeštą kartą užduosite tą klausimą, aš pakartosiu tą savo epitetą“, – į detales nenorėjo leistis V. Uspaskichas.

DELFI primena, kad Tauragės policija A. Pukelį oficialiai perspėjo ir įrašė į policijos operatyvinę – prevencinę įskaitą Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymo nustatyta tvarka.

A.Pukelis prevencine poveikio priemone yra įspėtas, kad „jeigu savo elgesiu tiesiogiai ar netiesiogiai rems nusikalstamo susivienijimo veiklą arba jam priklausys, teiks nusikalstamam susivienijimui finansinę arba materialinę paramą bei informaciją, naudingą nusikalstamai veikai plėtoti, rengsis padaryti arba padarys nusikaltimus ar vykdys kitokią neteisėtą veiklą, keliančią didelę žalą valstybės, visuomenės ar asmenų interesams, slėpsis, taip pat nepraneš teisėsaugos institucijoms apie šiuos nusikaltimus ir kitokią organizuotų grupių, nusikalstamo susivienijimo neteisėtą veiklą, jam bus taikomos teisinio poveikio priemonės, taip pat įstatymo nustatyta tvarka bus traukiamas administracinėn ar baudžiamojon atsakomybėn“.