Pirmadienį į STT kviečiami Privatizavimo komisijos nariai Romas Adomavičius ir Juras Požela.

Komisijoje, kuriai vadovauja buvęs vicemeras A. Štaras, iš viso yra 11 tarybos narių, tarp jų - mero pavaduotojas Arturas Liudkovskis.

DELFI jau skelbė, kad Vilniaus valdžia atsisakė parduoti bendrovei „City Service“ savo įmonę „Lazdynų būstas“, o kartu ir beveik dviejų hektarų žemės sklypą prie „Litexpo“ parodų rūmų. Visa tai verslininkai buvo įsigiję aukcione, tačiau A. Štaro vadovaujama Privatizavimo komisija balsavo už tai, kad šis procesas būtų nutrauktas.

„Komisija nusprendė, kad sutarties nepavyks pasirašyti, nes nėra sutvarkyti visi sklypo Parodų g. 2 reikalai - pirmiausiai turi būti išpirkti tame sklype esantys statiniai”, - DELFI teigė A. Štaras.

Jis turi įtarimų, jog ankstesnės kadencijos miesto taryba galėjo sąmoningai neišpirkti šių statinių, kad “teisingam” aukciono laimėtojui kartu su “Lazdynų būstu” atitektų ir 10 mln. litų vertės žemės sklypas.

A.Štaras tvirtino dėl šio žemės sklypo patyręs verslininkų spaudimą ir dėl to kreipėsi į teisėsaugininkus.

„Rubicon“ turi labai daug įvairių interesų, ir ne tik tų, kurie jau yra viešai žinomi. Viename pokalbyje, kurio metu mes bandėme aiškintis santykius, man buvo tiesiai šviesiai pasakyta: arba tu atiduodi sklypą arba mes prieš tave.... „Eikai“ jau užraukėme šildymo trasų tiesimą, tau pačiam paskelbiame interpeliaciją ir tave toliau kalame per spaudą“, - žurnalistams yra sakęs A. Štaras.

Savo ruožtu nekilnojamojo turto priežiūros bendrovė „City Service“ dėl A. Štaro veiksmų taip pat kreipėsi į teisėsaugą. Verslininkai prašė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl neva viršytų tuometinio vicemero tarnybinių įgaliojimų ir piktnaudžiavimo valstybės tarnyba.

„Mums nebuvo nurodyta jokių priežasčių, trukdančių sutarties pasirašymui, tik užsiminta, kad tokia yra dabartinė Vilniaus miesto savivaldybės valdančiosios daugumos valia“, - skundėsi „City Service“.