V. Karčiauskas priklauso buvusiai A. Zuoko partijai, Liberalų ir centro sąjungai (LiCS). 2006-2007 m., kuomet A. Zuokas ir LiCS valdė sostinę, naujasis KPD Vilniaus teritorinio padalinio vadovas ėjo vicemero pareigas. Vėliau jis persikraustė į sostinės savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjo postą, kuriame dirbo iki šiol.

Su LiCS V. Karčiauskas dalyvavo ir šiemet vykusiuose savivaldos rinkimuose, tačiau neturėjo net teorinių šansų papulti į sostinės tarybą – liberalcentristų sąraše jis įrašytas 98 numeriu.

Norą kraustytis į KPD V. Karčiauskas DELFI aiškino ir nostalgija – mat jis po nepriklausomybės atkūrimo buvo KPD pirmtako, Kultūros paveldo inspekcijos vyriausiuoju valstybiniu inspektoriumi.

„Kūriau tą patį departamentą. Gyvenimas yra įvairus, o tikslas yra tas pats“, - filosofavo pašnekovas. Tiesa, jis neatskleidė, ar iš darbo savivaldybėje traukiasi savo noru.

Pradėjęs vadovauti KPD Vilniaus teritoriniam padaliniui, V. Karčiauskas veikiausiai turės aiškintis santykius su savo buvusia darboviete – sostinės savivaldybe, kuri KPD padavė į teismą dėl priešinimosi statyboms prie Karaliaus Mindaugo tilto. Kol kas buvęs A. Zuoko bendražygis nelinkęs atskleisti, kaip žiūri į savivaldybės užmojus.

„Kadangi šiuo metu formaliai dirbu savivaldybėje ir atostogauju, mano komentarai būtų nekorektiški. (...) Iki rugpjūčio 1 d. tikrai nekomentuosiu“, - aiškino liberalcentristas.

10 tūkst. litų padovanojo tėvas

Tuoj po rinkimų, kovo viduryje, V. Karčiausko piniginė pastorėjo solidžia suma. Savo deklaracijoje, pateiktoje Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijoje, naujasis Vilniaus paveldosaugininkų vadas nurodė iš artimo asmens gavęs piniginę dovaną, kurios vertė – tarp 5 tūkst. ir 25 tūkst. litų.

V. Karčiauskas DELFI patikslino dovanos dydį – esą tai ilgai taupyti 10 tūkst. litų, kuriuos jam atidavė tėvas. „Dovana yra 10 tūkstančių. Tėčio, kuris, ačiū Dievui, gyvas, ir dabar važiuosiu jį aplankyti. Paprasčiausiai sutaupė. Čia tikrai nėra kažkokio kriminalo. Tėtis gyvena kaime, iš ten aš kilęs. (...) Tiek jis nuėmė iš banko sąskaitos ir pervedė. Tą pačią dieną. Tie 10 tūkstančių buvo tėtės padėti prieš 5 ar 7 metus. Man nori padėti tėtė. Aš ir paskolų turiu“, - sakė 51-erių V. Karčiauskas.

KPD, pranešdamas apie buvusio A. Zuoko bendražygio įdarbinimą, V. Karčiauską apibūdino kaip žinomą paveldosaugininką, aukščiausios kategorijos specialistą. „V.Karčiauskas pasirinktas tikintis, kad jam vadovaujant bus energingai saugomos autentiškos paveldo detalės, kurios labiausiai kentėjo, kai Vilniaus teritoriniam padaliniui vadovavo neseniai iš šių pareigų atleistas Rimantas Bitinas“, - rašoma KPD pranešime.