„Orlaivis iš Romos Čiampino oro uosto 19.55 val. nusileido Vilniaus oro uoste. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistų sprendimu, jis bus pasitiktas perone, t. y. keleiviai iš orlaivio nebus išleisti, kol situacijos neįvertins specialistai. Tik įvertinus faktinę situaciją, bus sprendžiama dėl tolimesnių veiksmų“, – BNS sakė Lietuvos oro uostų Komunikacijos vadovas Marius Zelenius.

Pasak jo, 20.10 val. tikrinimo procedūros dar nebuvo pradėtos. Iš viso lėktuvu skrido 91 keleivis.

M. Zelenius taip pat patvirtino, kad tokia procedūra oro uoste pastaruoju metu taikoma antrą kartą. Lėktuve keleiviai buvo tikrinami ir vasario pradžioje, kai įtarta, kad iš JAV per Varšuvą į Vilnių skridęs keleivis gali būti užsikrėtęs koronavirusu. Tuomet įtarimai nepasitvirtino.

Kaip skelbė 15min.lt, lėktuvu į Lietuvą be kitų keleivių grįžta ir dvi dešimtys choro „Langas“ choristų – jie į Italiją išvyko kovo 5 dieną, kai visa Italija dar nebuvo paskelbta karantino zona. Dėl koronaviruso atšaukus renginį, kuriame choristai turėjo dainuoti, jie izoliavosi svečių namuose, teiravosi, ar galės būti saugiai pargabenti į izoliavimosi vietas iš Vilniaus oro uosto. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras žadėjo patikrinti jų sveikatą, o namo iš oro uosto rekomendavo vykti artimųjų automobiliais arba taksi ir izoliuotis dviem savaitėms.

Lietuvoje koronavirusas kol kas nustatytas trims asmenims. Ketvirtadienį Vyriausybė nusprendė nuo pirmadienio drausti skrydžius iš Italijos, kuri paskelbta pavojinga zona dėl koronaviruso. Į Italiją lėktuvai keleivių nebeskraidins nuo penktadienio.