„Ką tik baigėme skubiai sušauktą Vilniaus miesto savivaldybės tarybos valdančiosios koalicijos posėdį. Iš LLRA narių gavome poziciją tiek dėl Jedinskio pasisakymų, tiek dėl karo prieš Ukrainą vertinimo. Dviprasmybių ar bandymų išsisukinėti nebuvo. Ši pozicija turėtų būti paskelbta ir viešai“, – savo feisbuko paskyroje rašo V. Benkunskas.

Mero pavaduotojas akcentuoja, kad taip pat laukiamas sprendimas, ką LLRA-KŠS ketina daryti dėl tolesnio Z. Jedinskio buvimo partijoje.

„Kitas ne mažiau svarbus klausimas, ką LLRA viduje ruošiamasi daryti su Jedinskiu. Kaip bus įvertintas ne tik jo pareiškimas, bet ir jo tolesnis buvimas minėtoje partijoje. Ir šis galimas partijos (ne)veikimas bus esminis, vertinant visą situaciją. Kaip supratau iš kolegų, toks svarstymas planuojamas. Laukiam“, – rašo jis.

„Šiaip gaila ir gėda, kad tokių veikėjų pasisakymai, jog Lenkija turėtų išstoti iš ES ir NATO ir rinktis sąjungą su Rusija, meta nepelnytą šešėlį Lietuvos lenkų bendruomenei. Ypač, kai Lenkija yra pirmuosiuose pagalbos Ukrainai frontuose ir kai lenkų bendruomenė Vilniuje tiek daug ir nuoširdžiai padeda karo pabėgėliams“, – taip pat pažymi V. Benkunskas.

ELTA primena, kad antradienį Z. Jedinskis savo feisbuko paskyroje pareiškė, kad Lenkija turi palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija.

„Lenkija turi kuo skubiau palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija. Tai bus stipriausia slavų šalių sąjunga, paremta krikščioniškomis ir šeimos vertybėmis, kuri bus naudinga Lenkijos piliečiams, o ne kažkam iš kitos vandenyno pusės“, – asmeninėje feisbuko paskyroje teigė Z. Jedinskis.

Visgi, nepaisant to, kad Z. Jedinskio vieši pasvarstymai sukėlė tikrą audrą viešojoje erdvėje bei Seime, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga didelės problemos tame neįžvelgia.

Pasiteiravus partijos lyderio Valdemaro Tomaševskio, kaip partijos vadovybė vertina tokius 2020 m. Seimo rinkimų sąrašo lyderio pasisakymus, ELTA sulaukė atsakymo raštu. Atsakant į klausimą, ar minėto partiečio pasisakymai dera su LLRA-KŠS vertybėmis ir ar partija neatsiriboja nuo šio parlamentaro pareikštos nuomonės, tautiniu pagrindu suręsta partija akcentavo filosofo Voltero mintis – kiekvienas turi teisę turėti savo nuomonę.