„Niekaip negaliu apsispręsti, į kurią grafą save rašyti ir kaip nuo šiol vadintis - Tėvu I ar Tėvu II“, - juokavo DELFI skaitytoja, priblokšta savivaldybės naujovės.

Telefonu apie internetinę registraciją į darželius tėvus konsultuojanti savivaldybės darbuotoja sakė, jog prašymui pateikti užtenka vieno tėvo arba mamos duomenų, nes „yra ir vienišų tėvų“ . Į kokią grafą - „Tėvas I” ar „Tėvas II” įsirašyti mamai, specialistės teigimu, nėra jokio skirtumo, nes tai „neturės įtakos vaiko pirmumui eilėje”.

Kodėl nėra grafos „Mama“ specialistė negalėjo pasakyti, tačiau pakartojo, kad mamos savo duomenis gali rašyti ir į grafą „Tėvas I“ ir į grafą „Tėvas II“.

Kaip juokaujama socialiniame tinkle „Facebook“, naujiena papiktins feministes, kurios gali pradėti reikalauti pervadinti grafas į „Mama I“ ir „Mama II“.

Lietuvos tėvų forumas - tai ne smulkmena

Lietuvos tėvų forumo nuomone, tokie Vilniaus merijos modernumai - ne atsitiktinė smulkmena. „Tai - grėsminga“, - DELFI sakė forumui vadovaujantis Audrius Murauskas.

Tėvų forumo nario Renaldo Jančiausko teigimu, nuo tokių naujovių reikia gintis, nes jų tikslas palaipsniui keisti visuomenės požiūrį į tradicinę šeimą.

„Mūsų pasaulėžiūroje vyro ir moters santuoka, kurioje auga vaikai yra įprasta. Vienos lyties asmenų sąjunga seksualinėms mažumoms atrodo norma ir nėra smerktina, tačiau klausimas, ar netradicinės orientacijos žmonės visai visuomenei gali primesti savo supratimą“, - sakė R. Jančiauskas.

Dėl to, kad tėvai, pildantys prašymą įrašyti vaikus į darželius oficialiame savivaldybės puslapyje neberado grafos „Mama“, o tik „Tėvas I“ ir „Tėvas II“, R. Jančiauskui graudu.

„Tai prievartinis brukimas mums svetimos pasaulėžiūros, pažeidžiantis tradicinės orientacijos žmonių laisves ir teises, nes mamos tarsi nebegali vadintis mamomis“, - komentavo Tėvų forumo atstovas.

DELFI pašnekovo asmeniškai nežeidžia „kažkieno kvailionės“: „Jei kažkas bando skleisti utopines idėjas tai yra jų problema, o ne mano. Dėl to neįsižeidžiu, tačiau jaučiuosi nepatogiai prievartaujamas tapti plano, kuriuo propaguojamas mažumų gyvenimo būdas, dalimi“.

Tai, kad tai vyksta valstybinės institucijos tinklalapyje, R. Jančiausko žodžiais - grėsminga, nes „mažais žingsneliais siekiama perprogramavimo: dabar nusileisime įrašydami, kad esame Tėvas I arba Tėvas II, o paskui per dešimt metų po truputį būsime užprogramuoti elgtis ne pagal savo supratimą, o kaip kažkam naudinga“.

Tėvų atstovo nuomone, taip mažais žingsneliais bandoma brukti, kad nėra jokių normų ir viskas gerai, jei dviems asmenims malonu.

„Tokiu būdu mes įteisinsim ir pornografiją, pedofiliją, zoofiliją, nes jeigu žvėriukui yra morčiaus metas, jis ne prieštarauja, o netgi nori to, ko kita pusė - čia irgi ne jokio trečio reikalas. Kodėl ne?“, - komentavo R. Jančiauskas.