Jį remiančios frakcijos "Už Vilnių, kuriame gera gyventi visiems" atstovas buvęs vicemeras Algimantas Vakarinas BNS sakė, jog jie siekia mero rinkimus surengti anksčiau.

Posėdžiui pirmininkavęs konservatorius Algirdas Čiučelis paskelbė, kad kitas tarybos posėdis įvyks birželio 25 dieną. Tada ir bus bandoma dar kartą surengti mero rinkimus.

"Šiuo atveju buvo pasielgta nekorektiškai. Buvo duotas garbės žodis surengti posėdį", - BNS sakė A.Zuoko varžovas socialdemokratas Gediminas Paviržis.

Šią savaitę savivaldybėje atstovaujamų partijų atstovai buvo sutarę penktadienį surengti posėdį ir svarstyti klausimą dėl mero rinkimų atidėjimo iki liepos 2 dienos.

Atidėti mero rinkimus prašė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovai, ketinantys kitą savaitę lankytis Varšuvoje.

A.Zuoko šalininkai jau anksčiau skelbė, jog juos remia du pagal LLRA sąrašą išrinkti tarybos nariai - Janas Dovgialo ir Tadeušas Filipovičius, o penktadienį pranešta, jog į buvusio mero stovyklą perėjo ir Lietuvos rusų sąjungos narys Jevgenijus Galiautdinovas.

Lietuvos rusų sąjungos pirmininkas Sergejus Dmitrijevas BNS patvirtino šį faktą.

Be to, trečiadienį paskelbta, jog A.Zuoko vadovaujamos Liberalų ir centro sąjungos, Tėvynės sąjungos ir Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) atstovai formuoja naują daugumą, prie kurios kviečia prisijungti ir kitas partijas.

Pasak jų, tokiu būdu siekiama išvesti Vilnių iš jau daugiau kaip du mėnesius besitęsiančios bevaldystės.

Balandžio 9 dieną kelių balsų persvara meru buvo išrinktas penkių partijų koalicijos remiamas socialdemokratas G.Paviržis, tačiau teismas pripažino rinkimus neteisėtais.

Birželio 11 dieną surengtuose mero rinkimuose G.Paviržis ir A.Zuokas surinko po lygiai balsų. Tame pačiame posėdyje nuspręsta balsavimą pakartoti po dviejų savaičių.

Tačiau socialliberalams palikus penkių partijų koaliciją, į kurią taip pat įėjo socialdemokratai, liberaldemokratai, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Lietuvos rusų sąjungos atstovai, jėgų santykis pasikeitė A.Zuoko naudai.

Pastarojo šalininkai dabar jau teigia turį 30 balsų. Iš viso savivaldybės taryboje yra 51 narys.

G.Paviržį remiančios Liberalų demokratų partijos (LDP) atstovas Juozas Imbrasas žurnalistams teigė, jog turi būti "rimčiau pažiūrėta", kaip A.Zuokui pavyko pervilioti į savo pusę konkurento stovyklos narius.

"Reikia rimčiau pasižiūrėti, kaip tie žmonės perbėgo - ar savanoriškai, ar buvo daromas neleistinas spaudimas", - sakė J.Imbrasas.

Savo ruožtu jis patvirtino, G.Paviržio stovyklai priklauso liberalas Vilmantas Drėma.

"V.Drėma yra mūsų sąraše", - sakė J.Imbrasas.