Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Lina Koriznienė LNK trečiadienį teigė, jog leidimą renginiui suteikė.

„Taip, teisės aktai mus įpareigoja suteikti leidimus tokioms protesto akcijoms, su sąlyga, kad dalyviai laikysis visų reikalavimų. Tai šiuo atveju ponia Astra įsipareigojo renginį sutrumpinti, ji buvo paprašiusi leidimo nuo 14 iki 20 valandos, mes pasikalbėjome, kad renginį sutrumpintų iki 17 valandos. Todėl, kad Rotušės aikštė vakare virsta labiau vilniečiams skirta erdve pramogoms. Norėjome, kad netrikdytų vilniečių kasdienio gyvenimo. Ir ponia Astra sutiko“, – LNK pasakojo L. Koriznienė.

A. G. Astrauskaitė feisbuke pasidalijo prašymu renginiui, kurį teikė Vilniaus miesto savivaldybei. Jame teigiama, jog tai bus protesto debatų akcija dėl Vyriausybės Žmogaus teisių varžymo Lietuvoje.

Ji taip pat prašė savivaldybės suteikti 3 biotualetus ir prašymas policijai – užtikrinti rimtį.

„Vienas iš reikalavimų buvo užtikrinti rimtį. Mes savo ruožtu taip pat paprašėme organizatorių, kad protesto dalyviai nevaikščiotų ant važiuojamosios dalies, tarp Rotušės pastato ir aikštės, paliktų visus pravažiavimus ir praėjimus, nes yra šeštadienis, savaitgalis. Nenorime trikdyti vilniečių laiko“, – LNK kalbėjo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorė.

Paklausta, ar nebaisu, kad šis proteste gali kilti neramumų, L. Koriznienė aiškino, jog organizatoriai žada užtikrinti tvarką.

„Mes visada turime tam tikrų nuogąstavimų ir abejonių. Bet organizatoriai užtikrino, jog bus iki 700 žmonių, daugiau neturėtų būti. Mes, aišku, derinsime darbus ir su policijos pareigūnais, viešosios tvarkos pareigūnais. Labai tikimės, jog organizatoriai pasimokys iš rugpjūčio 10 dienos klaidų ir nesikartos tas scenarijus“, – aiškino ji.

L. Koriznienė teigė, jog baudos už rugpjūčio 10 dienos mitingą A. G. Astrauskaitė dar nėra susimokėjusi.

A. Astrauskaitės rugpjūčio 10 dieną organizuotas mitingas prie Seimo dėl to pačių ribojimų virto riaušėmis. Dabar dėl jų atliekamas ikiteisminis tyrimas.