Kūdikis paliktas penktadienio vakare 19.17 val. Į Vilniaus apskrities sutrikusio vystymosi kūdikių namus atvyko policija ir greitosios pagalbos medikai. 

19.25 val. slaugytoja pranešė policijai, kad rastas maždaug 7 dienų kūdikis, mergaitė. Ji tvarkingai aprengta. Pirmos apžiūros metu nustatyta, kad mergytė sveika, ji nebuvo alkana.

DELFI primena, kad šiemet pirmasis vaikas Gyvybės langelyje Lietuvoje buvo paliktas vasario 9 d. vakarą Respublikinės Kauno ligoninės Krikščioniškųjų gimdymo namų specialiame langelyje.

Dar vienas kūdikis kovo 25-ąją paliktas Vilniaus gyvybės langelyje. Šiandien rastas kūdikis jau trečiasis per 2015 metus.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos duomenimis, nuo 2009 iki 2015 metų vasario gyvybės langeliuose Lietuvoje jau palikti 36 kūdikiai. Daugiausia jų - trylika - rasta 2010-aisiais. Pernai - vos keturi.

Gyvybės langelis – tai speciali kapsulė, į kurią iš lauko įdėjus naujagimį, budintį personalą pasiekia perspėjimo signalas ir specialistai pasirūpina vaiku, kuriuo nenori rūpintis tėvai.