Pareigūnai pradėjo tyrimą ir prašo susisiekti savo akimis įvykius mačiusius žmones, taip pat jaunuolius, kurie stojo tarp moters ir advokato.

Delfi.lt jau skelbė, kad konfliktas gatvėje užvirė tarp advokato Alberto Bandžiaus ir jo buvusios sutuoktinės. Konflikto įkaitu tapo vaikas. Socialiniuose tinkluose pasklidęs vaizdas sulaukė nedviprasmiškos visuomenės reakcijos.

Pareigūnai netrukus po įvykių sulaukė moters skambučio ir pareiškimo, tad siekdami išsiaiškinti tikslias įvykių aplinkybes prašo visuomenės pagalbos. Prašoma įvykio liudytojų susisiekti Vilniaus m. 3 PK 2-ojo veiklos skyriaus vyriausiąją tyrėja Tomą Gaigalaitę tel. nr. 869853704, 870056077.

Susisiekus su advokatu telefonu ir paprašius pakomentuoti įvykį, jis pateikė informaciją, kad konfliktas kilo tarp jo ir berniuko mamos, kai jis norėjo berniuką nuvežti į muzikos mokyklą, tačiau esą mama to jam daryti neleido. A. Bendžius sakė bandęs paimti vaiką ir buvusios sutuoktinės glėbio ir norėjęs jį įsodinti į automobilį, tačiau to padaryti jam nepavyko. Įkaitusią situaciją užfiksavę žmonės teigė, kad vyras grubiai elgėsi su moterimi. Pats advokatas pokalbio metu neslėpė, kad su buvusia sutuoktine jis išties nėra geruose santykiuose.

„Moteriai sušukus pagalbos, jauni vaikinai priėjo ir bandė patraukti advokatą. Moteris su vaiku spėjo pabėgti ir įsėsti į troleibusą. Žmonės pripuolė prie advokato sakydami ką jis sau leidžia. Advokatas sau leido su nepažįstamais vulgariai kalbėti“, – dalijosi liudininkai.

Gatvėje vaikams nutraukus konfliktą, moteris su vaiku skubiai įsėdo į viešąjį transportą ir išvyko. Policijos pareigūnams ji nedelsdama pranešė apie įvykį. Taip pat nurodė, kad stotelėje su vaiku ji laukė autobuso, nes norėjo berniuką palydėti į muzikos mokyklą.

Delfi.lt primena kad advokatas jau yra turėjęs nemalonumų dėl savo elgesio. Advokatų garbės teismas išnagrinėjo advokato A. Bandžiaus drausmės bylą ir 2019 m. balandžio 29 d. sprendimu konstatavo, jog advokatas savo veiksmais pažeidė Lietuvos Respublikos advokatūros įstatymus. Tiesa, A. Bandžiui skirtas tik papeikimas.

Advokatui teks pabendrauti su teisėsauga, dėl užfiksuoto įvykio keliama baudžiamoji byla pagal BK 140 str. 2 ir 3 dalis. Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas. Tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino ir nusikalstamą veiką padarė savo artimajam giminaičiui ar šeimos nariui, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

3-ioje dalyje numatoma, kad tas, kas nusikalstamą veiką padarė mažamečiui arba kankindamas nukentėjusį asmenį, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)