Teismas šį prašymą patenkino – iš parlamentaro bendrovei „Vilniaus energija“ priteista daugiau kaip 2,1 tūkst. Lt skola, delspinigiai, bylinėjimosi išlaidos bei 5 proc. metinės palūkanos už priteistą sumą nuo bylos iškėlimo iki teismo įsakymo visiško įvykdymo.

Vilniaus energija” teismui nurodė, kad sostinės K. Donelaičio g. butą turintis E. Zingeris už šilumos energiją nemokėjo nuo praėjusių metų lapkričio 1-osios iki šių metų birželio 30-osios.

Teismo priimtas įsakymas įsiteisės po 20 dienų nuo pranešimo E. Zingeriui įteikimo, jeigu skolininkas raštu teisėjui nepraneš apie teismo įsakymo įvykdymą bei nepareikš prieštaravimų dėl „Vilniaus energijos“ pateikto reikalavimo.

Žinia apie teismo priimtą įsakymą dėl skolos pribloškė E. Zingerį. „Aš pirmą sykį apie tai girdžiu – už šildymą mano sūnus moka, gal čia kokia klaida? Na, fantastika, negi sūnus nesumokėjo – kaip tai gali būti“, – emociškai reagavo parlamentaras.

Politikas DELFI stebėjosi, kad „Vilniaus energija“ apie skolą jo neinformavo – esą galėjo paskambinti į tarnybinį telefoną ir apie tai pranešti.

„Kas sakė, kad aš nesiruošiu mokėti – čia absurdas kažkoks, – įsiskolinimo faktą neigė E. Zingeris. – Aš visada moku, čia man siurprizas, tegul jie bent popierius atsiunčia. Pirmą sykį girdžiu, tas pats, kas paskambintų ir pasakytų, kad nesumokėjau už kokį telefoną ar kokios nors gatvės sutvarkymą. Esu siaubingai nustebęs“.

E. Zingeris sakė, kad kreipsis į „Vilniaus energiją“ ir bandys išsiaiškinti, kodėl buvo paduotas į teismą.