„Nėra čia jokių paslapčių, bet čia jau pusės metų naujiena“, - teigė V. Navickas, kuris Priežiūros komiteto sprendimą šalinti jį iš partijos yra palyginęs su kirvio „įkalimu“ į nugarą.

Apie sugrįžimą į konservatorių tarpą V. Navickas užsiminė ir ketvirtadienį „Skalvijos“ kino centre dalyvaudamas diskusijoje apie homoseksualus bei jų teises. Politikas kalbėjo apie tai, kaip nelengva ginti homoseksualų teises konservatorių partijoje, į kurią buvo sugrąžintas.

„Nėra tai lengva, žinant kai kurių žmonių požiūrį, partijos požiūrį, kuriai aš priklausiau ir dabar priklausau tarp kitko, esu grąžintas į konservatorių partiją“, - apie požiūrio į homoseksualus ir jų teises keitimąsi diskusijoje sakė V. Navickas.

DELFI primena, kad V. Navickas iš TS-LKD gretų buvo pašalintas antruoju bandymu po paviešinto jo pokalbio telefonu su tuometiniu partijos kolega Šarūnu Skuču, ėjusiu savivaldybės kontrolieriaus pareigas.

Eidamas miesto mero pareigas V. Navickas nesėkmingai inicijavo Š. Skučo atleidimą iš pareigų, o šis įrašė pokalbį su miesto vadovu, kuriame meras moko jį „daryti politiką“, ragina kuo skubiau priiminėti savai partijai naudingus sprendimus bei vilkinti kitoms politinėms jėgoms palankias iniciatyvas.

Konservatorių Priežiūros komitetas iš pradžių buvo priėmęs sprendimą tik sustabdyti V. Navicko narystę partijoje, o Š. Skučą pašalinti iš partijos. Dėl tokio sprendimo kilo ažiotažas, tad Priežiūros komitetas apsigalvojo ir bausmes sukeitė: Š. Skučo narystę sustabdė, V. Navicką pašalino iš partijos.

V. Navickas, pasitraukęs iš politikos, įsteigė konsultavimo kompaniją „V&J Consulting”. Tuo tarpu Š. Skučas neliko patenkintas sušvelninta bausme ir pasitraukė iš konservatorių gretų. Šiuo metu buvęs savivaldybės kontrolierius priklauso Liberalų sąjūdžiui.