Labai nemalonia istorija feisbuke pasidalijo ir vilnietis Paulius, kuris papasakojo, kaip pačiame Vilniaus centre ant jo mamos užkrito didelis ledo luitas. Šiuo metu moteris gydoma ligoninėje.

„Šiandien man yra labai pikta, liūdna ir gėda, kad esu vilnietis, čia gimęs ir užaugęs.

Mano mama prieš kelias valandas ėjo į teatrą ir vietoje gero spektaklio gavo štai tokiu ledo luitu į galvą. Ji gyvens, bet į smegenis išsiliejo kraujas, lūžo nosis, sutriko atmintis.

Visa tai atsitiko ne kažkur miegamajame rajone ar kokioje sodų bendrijoje, o pačiame miesto centre, Vilniaus gatvėje (simboliška, ar ne?). Vieta, kurioje tai nutiko, nebuvo nei atitverta, nei kitaip pažymėta. Stop juosta atsirado tik po incidento“, - internete rašo vyras ir kreipiasi į Vilniaus miesto merą.

Šimašius: Jūsų mamai ir šeimai didžiulis palaikymas

Po viešo vyro įrašo internete suskubo reaguoti ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Jis parašė žinutę komentare.

„Pauliau, užuojauta didžiulė dėl tokios nelaimės. Namo administratorius, kuris atsakingas už tai, kad tokių įvykių nebūtų, už tai atsakys. O Jūsų mamai ir šeimai didžiulis palaikymas.

Būkime atsargūs, nes orai tokie, kad rizika nuošliaužų ar varveklių kritimo labai padidėjusi dabar, o miesto tarnybos padarys viską, kad tokios rizikos būtų kiek įmanoma mažesnės - ir savus, ir svetimus darbus nudirbs (Savivaldybės įmonė nudaužo varveklius nuo viadukų ir panašių struktūrų, bet išvažiuos ir už apsileidusius administratorius darbą padaryti - sveikata ir gyvybė brangiau, o su administratoriais visais bus rimta kalba).

Pauliau, jei reiks teisinės pagalbos išsieiškant žalą iš administratorių - savivaldybė padės.
Beje, o ir šiaip laikas teisės aktus pakeisti taip, kad savivaldybė galėtų nubausti apsileidusius šeimininkus kai matome apsileidimą (kabančius varvekliis šiuo atveju), o ne įvykus nelaimei“, - komentare rašė R. Šimašius.